Енергоефективність у центрі уваги. Сьогодні відбувся другий Форум з енергоефективності

Юлія Гуш  |  Понеділок, 7 листопада 2016, 21:11
Сьогодні в місті відбувся Українсько-німецький форум під назвою «ВЕА: Біоенергетика, енергоефективність і агробізнес».
Енергоефективність у центрі уваги. Сьогодні відбувся другий Форум з енергоефективності

Під час заходу українські та іноземні експерти, представники міської влади й громадських організацій говорили про енергоефективність, альтернативні та поновлювані джерела енергії в житлово-комунальному господарстві та агросекторі. Це вже другий форум, який пройшов за підтримки Міністерства іноземних справ Німеччини. Перший відбувся в 2014 році.

«За ці два роки багато чого відбулося, – зазначила Тетяна Гавриш, почесний консул Федеративної Республіки Німеччини в Харкові, – окрім запроваджених проектів, було дуже багато стажувань та освітніх програм для представників українського, і, в тому числі, регіонального бізнесу. Для студентів також пройшли такі стажування. Одна з наших задач полягала у тому, щоб дати імпульс процесам в сфері енергоефективності. Сам процес у даній сфері особливий тим, що дуже великий фокус пов’язаний з децентралізацією. Тут присутні більше ста представників місцевого самоуправління. А також є важлива для нас інновація – окрема платформа комунікації університету та бізнесу».

«Такі майданчики, по-перше, дають можливості налагодити особисті контакти, – підкреслив Сергій Чернов, президент Всеукраїнської асоціації органів місцевого самоврядування, голова Харківської обласної ради, – по-друге, такий майданчик повинен сьогодні послужити певним зламом свідомості для всіх нас. І чудово, що люди з різних регіонів України, представники місцевого самоуправління, представники бізнесу, науки, експерти отримують можливості, які можна використовувати на практиці і за кордонам, і в нас, в Україні».

За його словами, Харків – це величезний інтелектуальний центр, де на сьогодні наявна велика кількість стартапів та ініціатив. Але вони дуже часто існують самі по собі. Керівники громад діють окремо від інших, а представники бізнесу подекуди не знають, що робити. За його словами, подібні заходи принесуть користь абсолютно всім.

Вольфганг Мьоссінгер, генеральний консул Федеративної Республіки Німеччини в Донецьку, в свою чергу підкреслив, що мета цього Форуму полягає в тому, щоб проінформувати регіональну та місцеву владу щодо інновацій в сфері енергоефективності, а також передати досвід європейських експертів. Крім того, представники влади, громадськості та бізнесу можуть напряму говорити про реалізацію тих чи інших проектів один з одним. Словом, налагодити спільний діалог, який буде корисним всім сторонам.

comments powered by HyperComments