Харкову запропонували звернути увагу на австралійський "мільйонник"

П'ятниця, 25 листопада 2016, 16:16
Австралійці, які приїхали з офіційним візитом до Харкова, закцентували на можливій співпраці бізнес-кіл.
Харкову запропонували звернути увагу на австралійський "мільйонник"

Сьогодні у Харкові в Харкові з офіційним візитом перебуває Тимчасово Повірений у справах Австралії в Україні Брюс Едвардс. На зустрічі у Харківській міськраді делегація на чолі з послом обговорила поточний стан справ у взаєминах між двома країнами з першим заступником Харківського міського голови Ігорем Тереховим. Акцент - на бізнес-співпраці.

Сторони погодились, що почати варто з партнерських відносин між містами. Австралійський дипломат зазначив, що ідеальним був би варіант австралійського міста-мільйонника, що активно розвивається, і не обов'язково це повинні бути найбільші міста Мельбурн і Сідней. Для вибору найкращого варіанту австралійська сторона попросила надати список вимог, які б задовольніли побажання Харкова щодо майбутнього міста-побратима. Терехов дав доручення Департаменту міжнародного співробітництва в тижневий термін розглянути це питання і направити всю необхідну інформацію австралійській стороні.

«Не дивлячись на величезну відстань, яка розділяє наші країни, я впевнений, що це не повинно бути перешкодою для взаємовигідної співпраці. Почнемо з побратимства між нашими містами, і зацікавленість бізнесменів наших країн не змусить себе чекати», - зазначив в ході зустрічі чиновник.

Нагадаємо,  гарним містом-побратимом для Харкова могло б стати місто Йоганнесбург. Про це заявив Надзвичайний і Повноважний Посол Південно-Африканської Республіки в Україні Крістіан Альбертус Бассон. За словами Бассона, Йоганнесбург - найбільше за чисельністю жителів місто в ПАР, центр освіти, виробництва, добувної галузі. За його словами, з ПАР співпрацюють 400 українських компаній. Добре налагоджена співпраця у сфері виробництва і поставок електрообладнання, в ПАР розвинене автомобілебудування, видобувна галузь, а сільгосппродукцію південно-африканська країна імпортує з України.

comments powered by HyperComments