Заявки на отримання субсидій мають бути розглянуті протягом 10 днів

Юлія Гуш  |  Понеділок, 28 листопада 2016, 14:21
Важливо відзначити, що субсидія призначається с дати подачі заяви
Заявки на отримання субсидій мають бути розглянуті протягом 10 днів

Проте це може відбутися тільки після того, як буде отримана вся необхідна інформація про особу, яка хоче оформити субсидію. Про це розповіла Світлана Горбунова-Рубан, заступник Харківського міського голови з питань охорони здоров’я та соціального захисту населення під час своєї прес-конференції, присвяченій процедурі оформлення субсидій в Харкові.

«Ми звертаємося до всіх мешканців Харкова уважно подивитися на власні можливості стати отримувачами субсидій, – заявила вона, – ми маємо достатньо велику кількість звернень порівняно з минулими роками. А після того, як відбулося спрощення оформлення субсидій, тепер нам приносять тільки заявки та декларації, які заповнюються самостійно. А ми починаємо робити запити до тих служб, які можуть нам підтвердити або не підтвердити те, що було вказано в тій декларації. І це той самий період, який забирає у нас найбільше сил та часу».

Вона зазначила, що бувають випадки, коли люди, наприклад, можуть неправильно вказати адресу роботи, помилитися у власній домашній адресі чи не вказати свій контактний телефон. Що, відповідно, і забирає чимало часу на оформлення. Крім того, зараз з’явилася можливість подати заявку через електронну пошту, що значно спростило саму процедуру. Проте після цього людям, які бажають отримати субсидії, необхідно протягом місяця підписати відповідний документ. Але тут виникає ситуація, що деякі з них не бажають цього робити, вважаючи, що однієї електронної заявки було достатньо.

«Людина, яка скористалася правом на субсидії, автоматично полегшила собі життя та укріпила сімейний бюджет, – підкреслила Горбунова-Рубан, – вона отримала можливість сплачувати комунальні платежі за допомогою субсидій... Громадянин в цьому ланцюжку – це number one. Якщо сім’я подає заявку на оформлення субсидій, то це значить, що весь цей процес діє».

Під час прес-конференції було зазначено, що заявки на отримання субсидій, згідно чинним нормам, мають бути розглянуті за 10 днів. Але тут є один важливий нюанс – відлік йде не з моменту подачі документу, а виключно після отримання всієї необхідної інформації про особу, яка його надала. Тому при відсутності необхідних даних чи при наявності невірно вказаної інформації цей процес може затягнуться на довший термін.

comments powered by HyperComments