Харків'ян безкоштовно перевірятимуть на ВІЛ

Вівторок, 29 листопада 2016, 15:52
За власним бажанням кожен зможе пройти тест під час акції «# СтопВІЧ» в рамках проекту Школа здоров'я "Healthy future»
Харків'ян безкоштовно перевірятимуть на ВІЛ

Тест проводитимуть анонімно.

З 9:00 до 14:00 акція пройде для студентів Українського державного університету залізничного транспорту (віком від 16 до 25 років), а з 15:00 до 17:00 - для всіх бажаючих (від 14 до 21 року) в «Клініці, дружній до молоді», яка знаходиться на базі Харківської міської дитячої поліклініки №14.

Організатори акції - комісія з соціальних питань і охорони здоров'я Молодіжної ради при Харківському міському голові спільно з Обласним центром з профілактики та боротьби зі СНІДом, Харківським відділенням Всеукраїнської благодійної організації «Всеукраїнська мережа людей, які живуть з ВІЛ», Харківським міським благодійним фондом «Надія Є», «Клінікою, дружньою до молоді» та Харківської міської дитячої поліклініки №14.

За даними Харківського міського центру здоров'я, в Україні за 10 місяців 2016 року зареєстровано 13 тис. 381 новий випадок ВІЛ-інфекції (з них у 2 тис. 349 дітей до 14 років), в місті Харкові - 218 ВІЛ-інфікованих. За цей період у місті діагноз СНІД поставлено 103 ВІЛ-інфікованим, померли від СНІДу 22 людини. У Харкові кваліфікована медична допомога і консультації з питань ВІЛ-інфекції/СНІДу надаються в Харківському обласному центрі профілактики та боротьби зі СНІДом, також кабінет для анонімного обстеження діє на базі Харківської міської студентської лікарні. 

comments powered by HyperComments