Як оформити "комунальну розстрочку" на опалення

Середа, 30 листопада 2016, 11:07
Теплопостачальні організації з 1 листопада не можуть відмовити громадянам в оформленні такої послуги
Як оформити "комунальну розстрочку" на опалення

З 1 листопада поточного року всі теплопостачальні підприємства зобов’язані оформлювати заяви громадян на розстрочку оплати послуг з централізованого опалення, не вимагаючи жодних додаткових документів, непередбачених постановою Кабінету Міністрів № 744, - заявив Віце-прем’єр-міністр Володимир Кістіон, коментуючи ситуацію, коли деякі теплопостачальні підприємства відмовляють їм у наданні можливості сплачувати рахунки за централізоване опалення рівними частинами протягом року.

Кістіон нагадав, що постанова Кабінету Міністрів України № 744 «Про зменшення фінансового навантаження на споживачів щодо оплати послуги з централізованого опалення шляхом створення умов для отримання розстрочки на оплату послуги з централізованого опалення» набрала чинності 1 листопада 2016 року.

Він нагадав, що для оформлення розстрочки потрібно лише подати заяву до теплопостачальної організації, яка буде зобов’язана її прийняти і відреагувати відповідним чином.

«Звертаюся до українців, які використовують централізоване опалення та не отримують субсидію. Для того, щоб скористатися наданою Урядом можливістю платити 50% вартості опалення взимку, решту 50% – влітку, необхідно всього-на-всього подати письмову заяву до свого постачальника послуги. І теплопостачальне підприємство зобов’язане прийняти заяву та, починаючи з дати її подання, щомісяця протягом  року виставляти половину вартості рахунку за опалення без жодних комісій і передоплат», - зауважив Володимир Кістіон.

У разі відмов «тепловиків» приймати заяви чи оформляти розстрочку Віце-прем’єр-міністр закликав громадян звертатися на урядову гарячу лінію за номером 15-45.

Нагадаємо, що отримані "платіжки" за жовтень неприємно вразили споживачів. Особливо, коли виявилось, що за квартири одного і тогож розміру доведеться платити різні суми. Іноді ці цифри різнилися вдесятеро.  Під час засідання Кабінету міністрів  за помилки при розрахунку вартості за спожите тепло пригрозили кримінальними провадженнями. Тепловики пояснюють, що ніяких помилок в розрахунках немає.  У НКРЕКП пояснили, що тариф на тепло для будинків без лічильників рахують за спеціальною формулою

comments powered by HyperComments