Активісти "Екологічного корпусу Азов" і ГО "Східний Корпус" зупинили викрадення лісу під Харковом

Справжня Варта  |  Четвер, 1 грудня 2016, 14:43
Жителі села Просяне Харківської області звернулися до активістів з проханням зупинити незаконну вирубку лісу близько їхнього населенного пункту.
Активісти "Екологічного корпусу Азов" і ГО "Східний Корпус" зупинили викрадення лісу під Харковом

"Громадськість звернулася до «Екологічного корпусу Азов» з інформацією про те, що поруч з селом Просяне було випилено близько 20 га дубів. На початку тижня активісти під'їхали, зупинили роботу, викликали поліцію", - розповів активіст ГО "Екологічний корпус Азов" Сергій. 

За його словами, тоді у чоловіків, що випилювали ліс, були вилучені інструменти, їх повезли до райвідділу та склали протокол. Проте  роботи продовжилися.

"Сьогодні ми приїхали перевірити, чи насправді зупинена вирубка лісу. Виявилося, що роботи були продовжені. Ми знов викликали поліцію. Зараз правоохоронці знов складають протокол, вилучають пилки", - розповідає Сергій з місця події.

З активістами до лісу виїхав інспектор екологічної служби, який підтверджує, що робітники діють неправомірно. 

"Ми не дозволимо вивезти звідти дуб, який вже спиляно, а також плануємо продовжувати стежити за цим лісом, можливо, влаштовувати патрулювання", - підкреслив активіст ГО "Екологічний корпус Азов" Сергій.

Нагадаємо, "Східний корпус" і "Екологічний корпус Азов" пильно стежать за екологією області. Так, у листопаді у Змійові активісти призупинили діяльність заправки, що працювала без документів.

comments powered by HyperComments