У Харкові мінували ветеранів СБУ/ Доповнено

Середа, 14 грудня 2016, 11:12
Інформація про мінування будівлі за адресою вул. Академіка Проскури, 1а з`явилася ввечері 13 грудня.
У Харкові мінували ветеранів СБУ/ Доповнено

Про це повідомляється в оперативній сводці на сайті ХОДА.

Анонім подзвонив до ГУ ДСНС України. Було повідомлено, що приміщення Спілки ветеранів СБУ заміновано.

Рятувальники, а також оперативники з відділу Київського відділення поліції прибули на місце для перевірки інформації, проте не знайшли вибухонебезпечних речовин.

Як повідомили в поліції, під час перевірки приміщення на вулиці Академіка Проскури 1-а жодних вибухових речовин правоохоронці не виявили.

13 грудня о 18-45 до служби 101 надійшло повідомлення про нібито замінування будівлі на вулиці Академіка Проскури. Інформація одразу ж була передана до поліції. На місце виїхала слідчо-оперативна група Київського відділу поліції та експерти-вибухотехніки. Під час огляду офісу, розташованому у будівлі, вибухових речовин не виявили, евакуація не проводилася.

Вирішується питання про внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.1 ст. 259 (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності) Кримінального кодексу України.

Зараз співробітниками поліції здійснюються усі необхідні заходи з метою встановлення осіб, які повідомили про замінування.

Нагадаємо, у червні суд задовольнив позов прокуратури щодо стягнення матеріальної шкоди, спричиненої внаслідок завідомо неправдивого повідомлення про підготовку вибуху. Жінку, яка у грудні 2014 року зателефонувала на номер «102» з повідомленням про замінування будівлі ХОДА, зобов'язали сплатити на користь держави майже 31 тис. грн.

comments powered by HyperComments