Світлична: Головним проектом року стане капітальний ремонт і реконструкція відразу 14 лікарень

Четвер, 15 грудня 2016, 12:08
Акцент роботи Харківської облдержадміністрації у 2017 році: системне послідовне оновлення медичної інфраструктури в регіоні, зміцнення МТБ закладів охорони здоров'я
Світлична: Головним проектом року стане капітальний ремонт і реконструкція відразу 14 лікарень

На цьому голова ХОДА Юлія Світлична наголосила 15 грудня, коментуючи плани обласної влади у сфері сфери охорони здоров'я журналістам після церемонії передачі бригадам Центру екстреної медицини обласної клінічної лікарні 12 нових карет швидкої допомоги.

«Я приймаю рішення, що одним з головних пріоритетів нашої діяльності в 2017 році буде розвиток сфери охорони здоров'я, приведення до ладу медустанов і забезпечення їх новим обладнанням, - заявила голова ХОДА. - Ми будемо наступати на розруху і антисанітарію! Будемо покращувати умови в обласних лікарнях, робити капітальні ремонти. І цю роботу почнемо з міста Харків».

«Нам вдалося залучити на ці цілі 189 мільйонів гривень від Європейського інвестиційного банку, угоду про виділення коштів вже підписано, і це питання вирішене. Я буду гарантом введення в експлуатацію цих об'єктів в строк і якості виконаних робіт. Крім європейських грошей, я буду добиватися виділення коштів на зміцнення, капремонт і будівництво з бюджетів всіх рівнів», - зазначила керівник області.

Юлія Світлична: "Головним проектом року стане капітальний ремонт і реконструкція відразу 14 об'єктів охорони здоров'я, зокрема, обласних клінічної та дитячої клінічної лікарні, перинатального центру, обласної травматологічної, інфекційних лікарень, радіологічного диспансеру, центру боротьби зі СНІДом та інших".

Всього, за словами очільниці Харківської області, в 2017 році капітальні ремонти пройдуть в 14 лікарнях. На ці цілі вдалося залучити майже 190 млн грн від Європейського інвестиційного банку.

Нагадаємо, що у грудні було затверджено бюджет Харківщини на 2017 рік. Проектні дані - по доходам 8776812,0 тис. грн., по видаткам 8776812,0 тис. грн. Серед напрямків фінансування за ініціативою губернаторки було віділено 16,25 млн грн. на пільгові квартири для сімей учасників АТО.

 

comments powered by HyperComments