Школярі, які не задоволені семестровими оцінками, мають право їх скоректувати

Юлія  |  Четвер, 22 грудня 2016, 15:03
У зв'язку з тим, що чимало учнів пропустили зайняття через захворювання, було вирішено надати їм можливість виправити свої оцінки за поточний семестр
Школярі, які не задоволені семестровими оцінками, мають право їх скоректувати

Про це розповіла Ольга Деменко, директорка Департаменту освіти: «Для багатьох дітей оцінки за семестр є дуже важливими та значимими. І чимало з них хвилюється з приводу оцінок. Особливо в нинішній час, коли наявна не дуже сприятлива епідеміологічна ситуація. Чимало дітей пропустили заняття. Тому дитина має право на корекцію семестрової оцінки. Тобто, якщо вона отримала ту чи іншу оцінку, але відчуває, що має значно більше знань, то її батьки протягом трьох днів можуть написати заяву щодо надання можливості скоректувати семестрову оцінку».

В такому випадку протягом п’яти днів після подачі цієї заяви дитина може підійти до викладача та виправити оцінку шляхом співбесіди чи написання письмової роботи. У будь якому разі, вона не може бути нижчою за попередню. Проте ця можливість не принесе багато користі учням 9 та 11 класів, які розраховують отримати посвідчення з відзнакою. Адже в такому випадку коректування оцінки аналогічне перездачі.

Щодо захворюваності, то Харкову цього навчального року вдалося уникнути карантину, коли в багатьох містах заняття були призупинені. Кожного дня проводиться моніторинг щодо відвідуваності в школах та апровадуються профілактичні заходи. Тому в жодній школі не було зафіксовано такого рівня захворюваності, який би дозволив їх зачинити на карантин.

Варто також зазначити, що завтра, 23 грудня, у школярів останній день занять. А в суботу вже стартують зимові канікули, які триватимуть до 8 січня. І в зв’язку тим, що 9 січня є вихідним днем, то діти приступають до занять в школі 10 числа.

 

comments powered by HyperComments