На допомогу учасникам АТО випущена пам’ятка

Юлія  |  Четвер, 22 грудня 2016, 18:14
Брошура під назвою «Пам’ятка учасника АТО» містить майже всю інформацію, яка може знадобитися військовим під час всіх етапів проходження служби
На допомогу учасникам АТО випущена пам’ятка

Про це під час своєї прес-конференції розповіли представники громадських організацій, які мають стосунок до укладення чи розповсюдження «Пам’ятки учасника АТО».

«У цій пам’ятці є нагальна на потреба, – підкреслив Юрій Корсунов, заступник начальника Східного регіонального відділу Державної служби України зі справ ветеранів війни та учасників АТО, – адже тільки в Харківській області проживає більше 11 000 учасників АТО. Є люди, які вже демобілізувався, є такі, що зараз проходять військову службу, захищають наші кордони на Сході. У цій пам’ятці зібрана інформація, яка є корисною для всіх. І для тих, хто планує служити за контрактом, і для тих, хто зараз служить, і, звичайно, для тих, хто повернувся».

За його словами, в збірці подана повна, покрокова та доступна інформація для кожного з них. Починаючи з отримання повістки з військкомату та закінчуючи демобілізацією, людина буде знати, що їй робити. Це вже друге, максимально доповнене, видання «Пам’ятки учасника АТО».

«Це дійсно унікальне видання, – підкреслив Артем Донець, регіональний представник «Юридичної сотні», – яке містить відповіді майже з усіх питань, які можуть виникнути в осіб, що проходять службу, приймають чи приймали участь в АТО. І якщо порівняти її з тією пам’яткою, що видавалась нами на початку, то вона дуже зросла за об’ємом. Хоча попередня редакція не втратила свої актуальності, але остання містить вичерпний перелік з усіх питань, які можуть з’явитися в учасників АТО».

На даний момент військові потребують такої інформації, в тому числі й для вирішення юридичних питань. Наприклад, в учасників АТО нерідко виникають проблеми через те, що вони неправильно оформили лист чи заяву. А в брошурі надані зразки необхідних документів, що має значно спростити їм задачу. Брошура буде розповсюджуватися безкоштовно. Зокрема, в мережі можна знайти електронний варіант пам’ятки, в тому числі й на офіційному сайті «Юридичної сотні». Спікери переконані, що таке видання має бути у кожного учасника АТО. Адже воно містить прості відповіді на найбільш важливі питання, які виникають під час всіх етапів проходження служби.

comments powered by HyperComments