«Нова радість стала». По всьому Харкову будуть співати на вулицях колядки

П'ятниця, 13 січня 2017, 07:03
Найбільш масове виконання колядки запланово біля ХАТОБу
«Нова радість стала». По всьому Харкову будуть співати на вулицях колядки

Колядку - «Нова радість стала» - співатимуть в різних містах України. Автор ідеї «Вертеп-фесту» отець Михайло Ливицький запропонував саме цю колядку для спільного виконання, оскільки, за його словами, - це найвідоміша з колядок.

«Її знають і підспівують люди, які навіть не є християнами. Вона найкраще передає дух свята Різдва Христового і є спільною для всієї України», - зазначив отець Михайло Ливицький. За його словами, в цей же час колядку «Нова радість стала» планують виконати на площі Ринок у Львові і в місті Краматорську (поруч з вокзалом).

Колядувати на вулицях будуть в рамках фестивалю «Вертеп-фест - 2017». 

Серед місць, де пройдуть виступи вертеп-фесту, - Військово-медичний клінічний центр Північного регіону (госпіталь), Інститут патології хребта та суглобів ім. проф. Ситенка, Харківський обласний спеціалізований будинок дитини №1, Комаровський дитячий будинок-інтернат, Харківський обласний дитячий клінічний санаторій на Олексіївці, Харківський метрополітен.

Також спів колядок пройде на міських вулицях в різних районах міста, зокрема, на Салтівці, Олексіївці, пр. Гагаріна, в районі ХТЗ, селищі «Горизонт», на Південному вокзалі, на Новій Баварії. Вертепи запросили до участі багато торгово-розважальних центрів та супермаркетів Харкова.

comments powered by HyperComments