Петиція про перейменування харківского проспекту на честь Мирослава Мисли зібрала належну кількість підписів

П'ятниця, 13 січня 2017, 00:42
Петицію, яка опублікована на сайті Харківської міськради в листопаді, вже підтримали 5240 людей.
Петиція про перейменування харківского проспекту на честь Мирослава Мисли зібрала належну кількість підписів

Цих голосів понаддостатньо, аби петицію розглянув мер Харкова Геннадій Кернес. І ще є 19 днів для остаточного збирання підписів.

Посилаючись на закон про декомунізацію, автор петиції Вадим Поздняков запропонував перейменувати проспект Героїв Сталінграда на честь Мирослава Мисли, який загинув на війні.

24-річний випускник історичного факультету Харківського національного університету імені Каразіна Мирослав Мисла загинув у жовтні минулого року біля селища Кримське Луганської області. Він отримав смертельне поранення в результаті масованого мінометного обстрілу позицій українських військових.

Одразу по закінченні університету Мирослав добровільно пішов на фронт влітку 2014 року, закінчив курси військової підготовки, отримав офіцерське звання і був призначений командиром мотострілецького взводу. Був серед захисників Донецького аеропорту. Мирослав був активним учасником Революції Гідності,

Проспект Героїв Сталінграда в Харкові отримав свою назву 1982 року, на честь 40-ї річниці Сталінградської битви. Раніше проспект називався вулицею Байрона.

Цікаво, що на сайті міскради зареєстрована ще одна петиція з пропозицією перейменувати проспект Героїв Сталінграда – знову на вулицю Байрона. Ця петиція, подана 12 січня, за день набрала 40 голосів.

comments powered by HyperComments