Велорух, що об'єднує: до Харкова з’їдуться активісти ВМХ-руху з різних міст України

Юлія Гуш  |  Субота, 14 січня 2017, 16:31
Харків приєднався до всеукраїнської програми велоактивістів, яка проходить в межах національних обмінів.
Велорух, що об'єднує: до Харкова з’їдуться активісти ВМХ-руху з різних міст України

Її мета полягає в тому, щоб налагодити діалог між різними регіонами України та велоактивістами, які там проживають.

Триватиме акція до 16 січня. В ці дня до міста з’їдуться лідери ВМХ-руху з Хмельницького, Вінниці, Львову, Івано-Франківська. Щодо учасників, то всі вони свого часу проходили відповідний відбір – до уваги бралися як їх навички у виконанні трюків, так і досвід організації аналогічних заходів. Дана програма користується значною популярністю.

Щомісяця надходять заявки щодо участі як від окремих осіб, так і від громадських організацій. В Харкові у ролі організаторів виступили засновники та активісти «Велодачі», яка являє собою творчий проект для небайдужих до українського велосипедного руху людей.

«Для нас це перший досвід, – розповіла Марія Костів, авторка проекту «Велодача», – програма передбачає трохденний культурний обмін, а також візити активістів з різних регіонів України до Харкова. Ми подали грантову заявку і зараз успішно займається реалізацією цього проекту».

У програмі – проведення ВМХ-змагань «Чопик джем», візити на «Велодачу», перегляд тематичного відео та робота над першим випуском газети «Дванадцять дюймів», присвяченій ВМХ-культурі в Україні. Організатори наголошують, що такі заходи будуть сприяти обміну досвідом між велоактивістами та розвитку велосипедного руху загалом. Крім того, це дозволить учасникам краще дізнатися про те, як живуть люди в інших містах України.

«Протягом останніх трьох років я зрозумів, що потрібно якось розробляти ситуацію, піднімати людей, активізувати їх, – зазначив Тарас Субтельний, активіст зі Львова, – створено команду, з якою ми подорожуємо по Україні, організовуємо змагання чи допомагаємо в їх організації. Люди, які живуть в своєму місті, не завжди знають, що відбувається в іншій частині країни. Коли до них приїжджають активісти з інших міст, то у них з з’являється більше стимулів для того, щоб кататися. І , можливо, вони захочусь щось зробити для популяризації велоспорту».

Нагадаємо, у Харкові побудують сучасну велотрасу і Велодім.

comments powered by HyperComments