Випускники-«кожедубівці» позбивали літаки та відбили напади диверсантів/ Фото

П'ятниця, 27 січня 2017, 09:31
На базі навчально-авіаційної бригади проведено практичні тактико-спеціальні заняття
Випускники-«кожедубівці» позбивали літаки та відбили напади диверсантів/ Фото

Близько 200 майбутніх офіцерів та понад чотири десятки військових літальних апаратів, техніки протиповітряної оборони і спеціальних автомобілів задіяні в цьому практичному заходу.

Так, у перший день проведення аеродромного та полігонного випробувань випускники «крилатого» вишу в ролі командирів підрозділів, після отримання бойового розпорядження, здійснили марш у заданий район, розгорнули польовий табір, виконали повний комплекс заходів щодо наземної оборони та підготувалися до виконання завдань за призначенням.

- Ми максимально наблизили умови навчань до бойових, адже вже за місяць хлопці та дівчата на первинних офіцерських посадах самостійно керуватимуть підлеглими. Тому ми – старші наставники «кожедубівців»  передбачили  різні службові ситуації. Приміром, фахівцям з протиповітряної оборони довелося «відбивати» напади диверсійно-розвідувальних груп противника, а військові авіатори через умовну загрозу з повітря перебазували свій польовий аеродром, - зауважив керівник навчань, - повідомив начальник РМЦ МО України (Харків) Дмитро Горбунов.

Кульмінацією тактико-спеціальних занять стало виконання бойових завдань курсантами усіх факультетів на бойовій та спеціальній техніці. Так, воїни-локаторники разом із зенітниками-ракетниками успішно здійснили  супровід та умовне знищення повітряних цілей. При цьому, учбові ракети наводилися на реальні цілі, в ролі яких виступили літаки навчально-авіаційної бригади Л-39 «Альбатрос», Ан-26 та вертольоти типу Мі-8МТ. По поверненню ж літальних апаратів на землю їх оперативно обслужили майбутні офіцери авіаційні інженери та підготували їх до наступної льотної зміни.

До речі, в кожному навчальному підрозділі були присутні курсанти-вихователі ХНУПС, які здійснювали морально-психологічне забезпечення ведення бойових дій, спираючись на узагальнення досвіду участі Збройних Сил України в антитерористичної операції.

За словами організаторів практичних занять, курсанти із порозумінням поставилися до бойової роботи, не побоялися проявляти розумну ініціативу і приймати вірні рішення під час виконання вказівок викладачів.

-  Фінальний день триденних тактико-спеціальних занять ми присвятимо здійснення маршу до пункту постійної дислокації, відновлення боєздатності навчальних підрозділів та підбиттю попередніх підсумків у польовому таборі. Кожному курсанту ми вкажемо на його недоліки і разом відпрацюємо найкращій варіант уникнення проблем, - додав керівник навчань.

Попереду на майбутніх офіцерів чекає складання випускних іспитів та захист кваліфікаційних робіт. Випуск курсантів випускних курсів Харківського національного університету Повітряних Сил імені Івана Кожедуба заплановано на 24 лютого поточного оку.

comments powered by HyperComments