Прокуратура наполягає на поверненні державі 40 га водосховища на території Харківської та Полтавської областей

Четвер, 2 лютого 2017, 13:10
Підприємця планують позбавити права оренди на 49 років
Прокуратура наполягає на поверненні державі 40 га водосховища на території Харківської та Полтавської  областей

 Дергачівська місцева прокуратура направила до Господарського суду області позов про визнання недійсним і скасування договору оренди понад 40 га земель водного фонду та повернення їх державі.

Як повідомив керівник місцевої прокуратури Володимир Пісоцький, водосховище, вартістю майже 800 тис. грн. було незаконно надано в оренду строком на 49 років одному з місцевих підприємців для рибогосподарської діяльності.

"Рішення щодо надання в оренду землі водного фонду прийнято однією із сільських рад Краснокутського району всупереч чинному законодавству. Зокрема, орган місцевого самоврядування не мав на це відповідних повноважень, оскільки вказаний водний об'єкт  є водосховищем державного значення. Крім того, він знаходиться та використовується на території двох областей - Харківської та Полтавської", - пояснив В. Пісоцький.

Наразі позов знаходиться на розгляді суду.

Нагадаємо, що Безлюдівський пляж зачистять від незаконних споруд. Загальна площа лісового та водного фонду, орендованого товариством  для створення зони відпочинку - 81,46 га. З них - понад 70 га водойми, більше 1 га лісу та близько 10 га - піски.

comments powered by HyperComments