Саме в ці хвилини петиція про перегляд конкурсу на пам`ятник на пл.Свободи набирає необхідні 5000 підписів/ Доповнено

Вівторок, 7 лютого 2017, 12:56
Необхідні голоси зібрані
Саме в ці хвилини петиція про перегляд конкурсу на пам`ятник на пл.Свободи набирає необхідні 5000 підписів/ Доповнено

На офіційному сайті Харківської міської ради з`явилась електронна петиція "Свободу площі Свободи! Скасувати результати "бліц-конкурсу" на пам'ятний знак на площі Свободи і провести відкритий міжнародний конкурс".

Збір підписів під зверненням розпочався 5 лютого пополудні, й за цей час - а це менше двох діб - петицію схвалили на 12.56 - 4975 користувачів.

У тексті зазначається, що 3 лютого оголосили переможця бліц-конкурсу на пам'ятний знак на площі Свободи, яким стала 86-метрова колона з ангелом і хрестом на вершині.

"Вважаємо, що цей проект не можна реалізовувати", - сказано в петиції.

Автор пояснив, що "конкурс проведено з порушеннями законодавства", "змагання по факту не відбулося, переможець був відомий ще у жовтні 2016 року", думку містян не врахували, а проект-переможець "не вписується в архітектурний ансамбль площі Свободи" й "не несе в собі жодної ідеї".

Вимогою до міської влади є скасування результатів конкурсу і проведення відкритого міжнародного конкурсу.

Раніше повідомлялось, що, окрім фігури ангела, по периметру біля колони планується поставити фігури чотирьох історичних персонажів: скіфа з Північного Причорномор’я Анахарсіса, князя Ігоря, козака-пісняра Семена Климовського та поета-романтика Михайла Петренка в образі студента.

comments powered by HyperComments