За січень на Харківщині в ДТП 17 людей загинуло, а 157 отримали травми - поліція

Юлія Гуш  |  П'ятниця, 10 лютого 2017, 15:49
Всього зафіксовано за місяць 2017 року 1267 ДТП
За січень на Харківщині в ДТП 17 людей загинуло, а 157 отримали травми - поліція

Про це заявив начальник Управління превентивної діяльності ГУНП в Харківській області підполковник поліції Олексій Стрілець під час брифінгу, присвяченого стану безпеки дорожнього руху за 2016 – початок 2017 року. За його словами, за січень поточного року, то на автошляхах Харкова та області було скоєно 1267 дорожньо-транспортних пригод. В результаті чого 17 осіб загинули, а 157 отримали травми.

Якщо говорити про минулий рік, то ситуація була більш обнадійливою: за словами Стрільця, тоді кількість ДТП зменшилась на 3% у порівнянні з 2015 роком. За весь час трапилось 2208 дорожньо-транспортних пригод, де постраждали люди. 64% таких випадків перепадають на Харків. В результаті чого 94 особи загинули, а 1817 отримали тілесні ушкодження.

«На дорогах державного значення було виявлено 2028 порушень правил дорожнього руху, – зазначив Андрій Пісклов, начальник відділу автомобільно-технічної інспекції УПД ГУНП, – з них 85 випадків – користування транспортним засобами в стані алкогольного сп’яніння. В наслідок проведення пошуково-загороджувальних заходів в листопаді-грудні минулого року працівниками поліції здійснено 183 затримання. Затримано 18 водіїв, що зникли з місця ДТП. Розкрито 5 випадків незаконного заволодіння транспортом, 3 факти підробки документів на транспортні засоби та 14 засобів з підробленими номерними елементами. Затримано 70 транспортних засобів, які розшукуються державною виконавчою службою».

Під час брифінгу представники Управління превентивної діяльності зазначили, що безпека на дорогах залежить і від самих учасників руху. Зокрема, Олексій Стрілець закликав водіїв зберігати пильність, не сідати за кермо в нетверезому стані, не користуватися під час руху телефоном та не забувати про ремені безпеки. А пішоходів – перетинати дорогу у дозволених місцях та користуватися світловідбиваючими елементами, особливо якщо мова йде про дітей. А всіх разом – бути обережними та проявляти повагу до один одного.

Цього року трапилось 13 ДТП за участю дітей, 4 з яких викликали суспільний резонанс А 2016 року було зареєстровано 211 випадків дорожньо-транспортних пригод за участі неповнолітніх.

Про це розповів Олег Ніконенко, заступник начальника відділу спеціальних заходів та впровадження систем автоматичної фіксації порушень ПДР УПД ГУНП. Він зазначив, що про дорожньо-транспортні пригоди, де фігурують діти, ведеться окремий облік . Зокрема, вся інформація про подібні інциденти направляється до учбових закладів, де навчаються постраждалі.

«Здійснюються виїзди до навчальних закладів для того, щоб їх обстежити та провести додаткові профілактичні заходи, звернути увагу саме на причини скоєння ДТП за участі дітей, – розповів він, – а також проводяться профілактичні бесіди з педагогами та батьками. Загалом, за минулий 2016 рік в Харківській області було зареєстровано 211 ДТП за участі дітей віком до 18 років. На жаль, семеро загинули, 226 отримали травми різного ступеня тяжкості».

Ніконенко також підкреслив, що діти серед учасників дорожньо-транспортного руху є найбільш вразливою категорією населення: «Відповідно до статистки – а це майже 60% дорожньо-транспортних пригод, в яких брали участь діти – вони були пасажирами, – зазначив він, – тому провина за їх травмування та загибель лежить на дорослих».

За його словами, цього року сталося 13 ДТП за участю дітей, 4 з яких отримали значний суспільний резонанс. Він також закликав водіїв бути обережними на дорогах та знижувати швидкість в тих місцях, де перебувають діти. А всіх інших дорослих – самим дотримуватися правил дорожнього руху і цим давати хороший приклад дітям.

comments powered by HyperComments