У Харківської міськради є три тарифні схеми і немає впевненості

Понеділок, 13 лютого 2017, 19:57
Проблема вартості проїзду в електротранспорті складніше, ніж питання тарифу на проїзд в маршрутках, оскільки електротранспорт – «глибоко соціальний».
У Харківської міськради є три тарифні схеми і немає впевненості

Так прокоментував можливе подорожчання електротранспорту керманич Департаменту інфраструктури Харківської міськради Сергій Дульфан.

«Робота з калькуляції витрат на перевезення пасажирів в харківському електротранспорті ведеться постійно, – заявив він журналістам. – Й розглядаючи питання вартості проїзду, міськрада керується особливістю того, що електротранспорт – «глибоко соціальний».

Відтак, питання підвищення тарифів в електротранспорті розглядається, але тільки разом з можливістю компенсувати збитковість електротранспорту за рахунок фінансової допомоги підприємствам з міського бюджету.

«Працюють три департаменти: фінансовий, економіки та інфраструктури. Робимо глибокий аналіз ситуації. Можливі три варіанти: перший – тільки підвищення тарифів; другий – часткове підвищення тарифів і збільшення допомоги міста; третій – тільки збільшення допомоги міста. Це рішення буде фінансово політичним», – запевняє Сергій Дульфан.

«У нас немає впевненості, що буде підвищення вартості проїзду в міському електротранспорті, хоча збитки є. Вони є хоча б тому, що зараз, у зв'язку з підвищенням мінімальної зарплати, переглядаються тарифні сітки, змінюється обсяг оподаткування, подорожчали запчастини та електроенергія», – каже чинивник.

comments powered by HyperComments