У Харківській області зафіксований найвищий рівень зайнятості населення

Вівторок, 14 лютого 2017, 02:27
Харківщину обрано для реалізації двох пілотних проектів у сфері зайнятості в 2017 році, котрі реалізовуватимуться спільно з ПРООН і Міжнародним банком реконструкції та розвитку
У Харківській області зафіксований найвищий рівень зайнятості населення

«У Харківській області – майже єдиній в Україні – застосовується механізм підтримки виробничих підприємств шляхом надання допомоги по частковому безробіттю, – говорить директор Департаменту соціального захисту населення ХОДА Юрій Шпарага. – Дев'ять підприємств отримали понад 2 млн грн для збереження своїх трудових колективів. Майже півтори тисячі підприємців, які створили нові робочі місця минулого року, отримали компенсацію єдиного соціального внеску. І це найкращий результат по Україні».

Також, за даними Юрія Шпараги, Харківська область має найнижчий у країні рівень безробіття населення у віці 15-70 років (6,1% до економічно активного населення відповідного віку за 9 місяців 2016 року) та ІІ рейтингове місце серед регіонів України за рівнем зайнятості населення у віці 15-70 років (59,8% до населення відповідного віку за 9 місяців 2016 року).

«Високі рейтингові оцінки у сфері зайнятості свідчать про злагоджену роботу органів влади та служби зайнятості з волонтерськими, громадськими організаціями, а також благодійними фондами на ринку праці», – відзначає Юрій Шпарага.

Чиновник нагадав, що Харківщина обрана для реалізації дво пілотних проектів у сфері зайнятості в 2017 році, котрі реалізовуватимуться спільно з ПРООН і Міжнародним банком реконструкції та розвитку. Проекти спрямовані на вирішення питань працевлаштування учасників АТО, переселенців та осіб з інвалідністю.

Одним із головних пріоритетів на 2017 рік Юрій Шпарага назвав забезпечення введення мінімальної заробітної плати та зростання рівня оплати праці: «За дорученням уряду всіма місцевими управліннями запроваджено щомісячний моніторинг цих питань. Результати моніторингу розглядатимуться на засіданнях обласної робочої групи».

 

comments powered by HyperComments