У Харкові вшановують пам'ять воїнів-інтернаціоналістів

Вівторок, 14 лютого 2017, 21:32
Урочисті заходи, присвячені вшануванню ветеранів Афганістану і пам'яті їхніх загиблих товаришів, пройшли 14 лютого в Слобідському районі Харкова.
У Харкові вшановують пам'ять воїнів-інтернаціоналістів

Вшанувати пам'ять загиблих воїнів-інтернаціоналістів прийшли напередодні річниці виведення радянських військ з Афганістану. У заходах взяли участь голова районної громадської організації ветеранів Афганістану Леонід Панасюк, ветерани-афганці, актив району, представники районної влади.

На міському кладовищі №5 пройшли мітинг-реквієм та урочисте покладання квітів до пам'ятного знаку воїнам-інтернаціоналістам, загиблим в Афганістані. Потім актив району та ветерани поклали квіти до пам'ятного знаку воїнам-афганцям на Алеї Слави в парку Машинобудівників.

Завершилися урочисті заходи поминальним обідом, де ветерани-інтернаціоналісти вшанували пам'ять своїх товаришів, які загинули в Афганістані або померли від ран.

Нагадаємо, у Державному архіві Харківської області 14 лютого відкрилася виставка архівних документів, присвячена Дню вшанування учасників бойових дій на території інших держав.

Довідка. 15 лютого в Україні відзначається День вшанування учасників бойових дій на території інших держав. Саме в цей день, 15 лютого 1989 року, останні підрозділи радянських військ покинули територію Афганістану. У бойових діях в цій країні загинули 124 харків'янина.

comments powered by HyperComments