З кранів до квартир харків'ян потече не хлорована, а "натрійована" вода

Четвер, 23 лютого 2017, 14:59
Метод хлорування води має недоліки - визнали у КП «Харківводоканал»
З кранів до квартир харків'ян потече не хлорована, а "натрійована" вода

Тому замість газоподібного хлору каналізаційну воду оброблятимуть не хлором, а  гіпохлоритом натрію.

Про це сьогодні, 23 лютого, на засіданні міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій повідомив перший заступник генерального директора КП «Харківводоканал» Олександр Коваленко.

«Метод хлорування води має недоліки. Зокрема, хлор зберігається в балонах, і якщо з ними щось трапиться, може відбутися викид небезпечного газу. Гіпохлорит - це рідина, яка безпечна для здоров'я людини. І першим об'єктом, де він буде застосований, стане насосна станція №25 в районі іподрому, в центральній частині міста. Пізніше ми маємо намір відмовитися від застосування хлору на всіх насосних станціях і перейти на безпечний гіпохлорит. Це важливий захід, для цього буде розроблений проект, закуплені нові ємності і дозатори», - повідомив Олександр Коваленко.

Перший заступник Харківського міського голови Ігор Терехов дав доручення розробити графік переводу насосних станцій підприємства на новий спосіб обробки води.

Також Ігор Терехов повідомив, що для безпеки людей з міського бюджету були виділені кошти на переоснащення міських очисних споруд водовідведення №1 і 2 з установкою автоматизованого комплексу виявлення загрози надзвичайної ситуації та локальної системи оповіщення. Зараз завершуються пуско-налагоджувальні роботи.

Нагадаємо, що сьогодні воду відключено у будинках 6 районів Харкова. Виїзні каси працюють на Гагаріна.

comments powered by HyperComments