У Харкові була зупинена діяльність групи, яка займалась незаконною легалізацією іноземних громадян

Субота, 25 лютого 2017, 20:02
У Харківській області працівники прикордонної служби разом зі співробітниками прокуратури припинили схему незаконної легалізації іноземних громадян.
У Харкові була зупинена діяльність групи, яка займалась незаконною легалізацією іноземних громадян

Як повідомляє Державна прикордонна служба України, вчора співробітниками Східного регіонального управління Держприкордонслужби спільно з представниками Харківської прокуратури була припинена протиправна діяльність групи, яка займалась тим, що незаконно легалізувала іноземних громадян на території України.

Було розпочате кримінальне провадження за матеріалами оперативних підрозділів прикордонного відомства. Завдяки ним правоохоронцями була встановлена причетність до злочинної діяльності представників деяких вищих навчальних закладів Харкова.

Легалізація здійснювалася шляхом видачі посвідок на тимчасове проживання в Україні на період фіктивного навчання у виші. Таким чином, більше 400 громадян Китаю, В’єтнаму та інших держав протягом тривалого часу незаконно перебували на території України та «навчалися» по 10-15 років. Вартість такої «послуги» зловмисники оцінювали у 850 доларі США на рік.

Під час обшуків виявлені матеріали, які підтверджують злочинну діяльність та вилучено «чорну» бухгалтерію. На даний час тривають подальші оперативно-слідчі дії за участі прикордонників, представників прокуратури та слідчих Національної поліції.

comments powered by HyperComments