Які дороги відремонтують у Харківській області

Вівторок, 28 лютого 2017, 22:45
Першими у Харківській області почнуть ремонтувати Київську та Сумську траси, окружну дорогу й дороги до Лозової, Ізюму та Куп'янська.
Які дороги відремонтують у Харківській області

«На нещодавній нараді глава області Юлія Світлична поставила завдання: у першу чергу забезпечити проїзд на найбільш затребуваних дорогах. Це дорога до Лозової, шлях від Чугуєва до Ізюма, траси в бік Охтирки та Куп'янська, – зазначив заступник голови ХОДА Євген Шахненко. – У нас вже складені графіки роботи бригад по всіх напрямках, і, як тільки покращиться погода, дорожники займуться поточним ремонтом».

За словами першого заступника начальника Служби автомобільних доріг у Харківській області Сергія Пляки, серед пріоритетів також – ремонт ділянки Київської траси від Харкова до селища Чутове та відрізків окружної дороги.

Фахівці планують розпочати роботи вже 12-15 березня й закінчити поточний ремонт до червня – липня.

Сергій Пляка зазначив, що покриття на дорогах серйозно пошкоджене через часті перепади температур, рясні опади й активне використання піщано-сольових сумішей.

«Зазвичай на початок березня в нас залишається 30% від заготовленого піску та солі. Цього року залишилося трохи більше ніж 10%, а сіль має згубний вплив на дорожнє покриття. За нашими підрахунками, у новому сезоні доведеться ліквідувати до 500 тисяч квадратних метрів ямковості у порівнянні з 330 кв. м минулого року», – розповів Сергій Пляка.

Озвучуючи плани ремонтних робіт на цей рік, він також зазначив, що на даний момент для Харківщини на капітальний та поточний ремонти доріг з держбюджету передбачено виділення 122,7 млн грн. Також планується співфінансування робіт з обласного та місцевих бюджетів.

«Що стосується капітальних робіт, то цього року розраховуємо провести відновлення шляхопроводу в районі села Губарівка Богодухівського району, що на дорозі Харків - Охтирка. Також закінчити ремонт ділянки у районі села Бистре в Харківському районі. Ремонту підлягає й так звана «Пісочинська розв'язка», – уточнив Сергій Пляка.

Крім того, дорожники планують продовжити ремонт траси Чугуїв – Мілове та забезпечити комфортний проїзд від Куп'янська до кордону з Луганською областю.

 

comments powered by HyperComments