Світлична пообіцяла підтримку студентам з Туркменістану

Четвер, 2 березня 2017, 13:15
Очільниця ХОДА озвучить проблемні питання ще й народним депутатам
Світлична пообіцяла підтримку студентам з Туркменістану

Сьогодні голова Харківської облдержадміністрації Юлія Світлична та Надзвичайний і повноважний посол Туркменістану Нурберді Аманмурадов обговорили співробітництво в освітній сфері між Харківською областю та Туркменістаном.

Як повідомили у ХОДА, під час зустрічі Світлична зазначила, що у вузах Харківщини навчаються близько 2 тис. студентів з Туркменістану.

«Як і студенти з будь-якої іншої держави, що навчаються на території Харківської області, вони можуть розраховувати на участь обласного керівництва у вирішенні будь-яких питань, - підкреслила Світлична. - Ми маємо створити максимально комфортні умови для іноземних студентів, допомогти їм отримати якісну освіту, яка дозволить реалізуватися в тій чи іншій сфері».

Уже найближчим часом проблемні питання навчання іноземних студентів керівниця облдержадміністрація обіцяє підняти на зустрічі в рамках виїзного засідання Комітету з питань науки і освіти Верховної Ради України, що пройде у Харкові.

Світлична запевнила Посла у підтримці бажання Туркменістану й надалі готувати спеціалістів саме у харківських вишах.

«Безумовно, якість освіти має відповідати часу. Харківські виші прагнуть показувати високий клас університетської науки, - підкреслила керівник області.

За її словами, сьогодні важлива не наявність диплому, а якість знань, адже підприємства переходять на нове обладнання і потребують кваліфікованих кадрів, здатних впроваджувати новітні технології.

Світлична також очікує справжньої конкуренції серед українських вузів і їх студентів.

Раніше повідомлялося, що керівництво ХОДА зацікавлене в реалізації в області грантових програм ЄС для малого та середнього бізнесу.

comments powered by HyperComments