Місцева влада, якщо вона працює, має можливість підтримувати будівництво бібліотек - Порошенко

П'ятниця, 3 березня 2017, 15:39
Такий висновок зробив Президент України під час відкриття навчально-бібліотечного корпусу університету ім. Я. Мудрого
Місцева влада, якщо вона працює, має можливість підтримувати будівництво бібліотек - Порошенко

У 10-поверховій будівлі зберігатимуть понад 4 мільйони книг. Крім книгосховищ і читальних залів, у корпусі розміщуються інформаційно-аналітичні лабораторії, 5 лекційних залів, 40 навчальних аудиторій та картинна галерея.

Така надсучасна бібліотека побудована в Україні вперше за 25 років незалежності, зауважив Президент під час церемонії відкриття будівлі.

«Спільними зусиллями нам вдалося це зробити. Все починається з фінансової самостійності навчальних закладів. Я пишаюся тим, що входив до складу авторського колективу закону про вищу освіту. Ми його пробивали, чинився шалений опір. Але життя підтвердило наш вибір. Зміцнилась матеріальна база вищих навчальних закладів», - відзначив Глава держави.

Він також підкреслив, що завдяки децентралізації за останні два роки вдалося суттєво збільшити обсяги коштів, які залишаються на місцях та можуть бути використані для будівництва й розвитку.

«Місцева влада, якщо вона працює, має можливість підтримувати будівництво бібліотек. У Харківській області побудовано нову станцію метрополітену і продовжується будівництво метро. Ми відкрили органну залу, і продовження будівництва філармонії здійснюється й зараз. І це - в умовах, коли ми відродили армію, запустили роботу оборонного комплексу», - підкреслив Президент.

Нагадаємо, 3 березня Петро Порошенко перебуває з робочою поїздкою в Харківській області. Візит Президента розпочався з відвідування Харківського тракторного заводу, який поновив виробництво після 10-місячного простою. Під час візиту Президент відзначив, що голова ХОДА Юлія Світлична - лідер серед губернаторів.

comments powered by HyperComments