Харківську молодь навчать лідерству та ознайомлять з публічним адмініструванням

Юлія Гуш  |  Понеділок, 6 березня 2017, 17:35
Долучитися можуть усі охочі
Харківську молодь навчать лідерству та ознайомлять з публічним адмініструванням

У Харкові реалізуються освітні проекти Школа публічного адміністрування та управління проектами, а також Школа лідерства голови ХОДА.

Долучитися до діяльності зазначених шкіл можуть усі охочі.

З ініціативою створити Школу публічного адміністрування та управління проектами виступили представники кафедри публічного адміністрування та регіональної економіки ХНЕУ ім. С. Кузнєца.

"Дана школа має привернути молодь, яка цікавиться тими соціальними процесами, які у нас відбуваються, тими суспільними змінами і тими перспективами, які відкриваються перед нашою країною, – підкреслила завідувач кафедри, доктор економічних наук Наталія Гавкалова. – Насправді, ідея цієї школи виникла не випадково».

Вона розповіла, що ті знання, які дає Школа, допоможуть молоді зрозуміти механізми, завдяки яким Україна може посісти гідне місце серед країн ЄС. Формат школи передбачає теоретичний блок, під час якого провідні викладачі вишу читатимуть лекції з публічного адміністрування та управління проектами. Після цього всі учасники пройдуть тестування, під час якого визначаться найкращі учасники. Вони перейдуть до другого блоку, який передбачає написання конкретних грантових проектів.

Крім того, у Харкові буде знову реалізований проект під назвою Школа лідерства голови ХОДА.

«Останні півроку було дуже багато звернень до нашої організації з тим, щоб ми поновили цей проект, – розповів президент ГО «Всеукраїнське студентське братство «Еліта нації» Олексій Курцев. – Його унікальність полягає в тому, що учасники в реальному часі проходять стажування у Департаменті управління обласної державної адміністрації, спілкуються з державними службовцями та займаються вирішенням нагальних проблем життєдіяльності Харківського регіону».

Організатори планують залучити максимальну кількість учасників. Всі вони мають відвідати 70% занять. Учасники, які на них ходити не будуть, відсіюються автоматично.

За словами Курцева, у Школі залишаються справжні лідери. На кінцевому етапі учасники презентують свої проекти голові ХОДА. Переможці отримають можливість їх реалізувати.

Участь у даному проекті, як і в Школі публічного адміністрування та управління, безкоштовна. Щоб стати їх учасником, слід заповнити анкету на сайті «Еліти нації».

comments powered by HyperComments