Метро – 4 грн, трамвай/тролейбус – 3 грн: міськвиконком встановив нові ціни на проїзд

Середа, 22 березня 2017, 16:05
Проїзні, куплені до підвищення тарифу, будуть діяти за старими тарифами
Метро – 4 грн, трамвай/тролейбус – 3 грн: міськвиконком встановив нові ціни на проїзд

Підвищення мотивовано подорожчанням енергоносіїв і зростанням мінімальної зарплати.

Як нагадує прес-служба міськради, в останній раз тариф на проїзд в метрополітені підвищувався в 2013 році, на проїзд в трамваях і тролейбусах - в 2015 році.

Рішення прийняте Виконавчим комітетом Харківської міської ради сьогодні, 22 березня.

Нагадаємо, що реальні доходи отримувачів субсидій почнуть перевіряти обходом по квартирах. Цим займеться спеціальна служба, яку планується створити при Мінсоцполітики.

Сир подорожчає до 180 грн за кіло. Незважаючи на низьку купівельну спроможність українців, виробники не збираються продавати сир дешево. За словами виконавчого директора ПАТ "Дубномолоко" Олега Волошина, в кінці березня на прилавки магазинів повинен потрапити товар за новими цінами - близько 180 грн/кг.

Також за встановлення теплолічильника кожна квартира заплатить по 400 гривень. Після прийняття парламентом законопроекту «Про комерційний облік комунальних послуг» споживачам доведеться оплачувати установку загальнобудинкових лічильників енергоресурсів.

Ціни на встановлення вже загальнобудинкових лічильників в різних містах України варіюють від 30000 до 80000 грн. Мінімальна вартість установки такого приладу обліку в однопід'їздному  10-поверховому будинку на 100 квартир затверджена в Харкові. Найбільш висока ціна – в Києві. Зокрема, вартість може змінюватися в залежності від якості приладу, умов монтажу і витрат на додаткові комплектуючі.

За установку теплолічильника кожна квартира має заплатити 400 гривень. Крім того, багатоквартирний будинок повинен бути обладнаний лічильником холодної, гарячої води та природного газу.

 

 

comments powered by HyperComments