В'їзд на територію Балаклії відкритий/ ВІДЕО

П'ятниця, 24 березня 2017, 16:35
70% жителів повернулися в місто Балаклію
В'їзд на територію Балаклії відкритий/ ВІДЕО

Про це в ефірі телеканалу "112 Україна"  розповів керівник прес-служби головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій (ГосЧС) в Харківській області Ігор Лупандін.

"Близько 70% жителів повернулися як в місто Балаклею, так і в ті населені пункти, які примикають до Балаклії. Зараз в штатному режимі триває робота в напрямку перевезення пасажирів. Додатково спрямовані спеціальні автобуси", - заявив Лупандін.

За його словами, в'їзд на територію міста Балаклія відкритий, постів немає.

У найкоротші терміни вдалося евакуювати близько 20 тисяч осіб, з яких 830 інвалідів та людей похилого віку і 130 хворих з лікарень. Раніше про це повідомив Голова ДСНС Микола Чечоткін під час виступу у Верховній Раді України.

“Ситуація в Балаклії залишається складною. На території військового складу продовжуються вибухи боєприпасів, але їхня інтенсивність значно зменшилася.Розпочато комісійне обстеження житлового сектору для визначення обсягів пошкодження будинків. Вчора пізно ввечері під час подворових обходів під зруйнованими конструкціями будинку виявлено загиблу жінку, 1951 року народження. Ще одна жінка, 1962 року народження, отримала поранення і зараз перебуває у лікарні”, - зазначив Микола Чечоткін.

За словами Голови Служби, підрозділи ДСНС впродовж минулої доби вилучили та знешкодили 74 вибухонебезпечних предмети та фрагментів боєприпасів на території міста Балаклія. Також ліквідовано 15 пожеж за межами складу, що виникли внаслідок влучання боєприпасів. На даний час гасіння пожежі на територіїарсеналу здійснюється спеціальним підрозділом Міноборони із залученням двох пожежних танків. На місці події працює 9 піротехнічних розрахунків ДСНС, якірозміновують безпечні сектори території міста та інші населені пункти у 10- кілометровій зоні. Проводяться заходи з евакуації громадян та протипожежного захисту житлового сектору і потенційно небезпечних об’єктів поблизу арсеналу.

Всього до ліквідації наслідків надзвичайної ситуації залучено понад 1 тисячу 300 осіб та 230 одиниць техніки, з яких від ДСНС - 400 осіб та 110 од. техніки. На місці події працює штаб з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації на чолі з головою Балаклійської районної державної адміністрації та оперативна група ДСНС під керівництвом першого заступника Голови ДСНС Олега Мельчуцького.

На базі Балаклійської райдержадміністрації організовано цілодобову роботу «гарячої телефонної лінії» (за номером 05749-5-10-76).

Як повідомили у Міноборони, ситуація в районі надзвичайної події біля міста Балаклія, де вчора відбулася пожежа на 65 Арсеналі, має тенденцію щодо зменшення кількості вибухів. Розпочато етап ліквідації наслідків надзвичайної події в Балаклії.

На технічній території працюватиме спецтехніка, зокрема 6 пожежних танків та дві інженерні машини розгородження. На прилеглій до військової частини території завдання виконують 6 груп розмінування, а у місті від учора чергують мобільні бригади військових медиків.

Голова Балаклійського райдержадміністрації Степан Масельський проінформував про те, що зранку мешканці почали повертатися до міста.

— Спільно з представниками піротехнічних служб та правоохоронцями ми розподілимо районний центр на сектори, аби перевірити рівень небезпеки та наявності вибухонебезпечних предметів. Дуже важливо, аби населені пункти були забезпечені хлібом, ліками та предметами першої необхідності. Дуже добре, що все триває спокійно, без метушні і у нас відпрацьована співпраця із військовими, — розповів Степан Масельський.

Нагадаємо, що 23 березня, о 2-45, на окремих площадках бази озброєння, що розташована у місті Балаклія Харківської області, розпочалася пожежа. Приймаються усі заходи щодо локалізації та тушіння пожежі на місці. На місці розгорнуто штаб із ліквідації наслідків надзвичайної ситуації на чолі з головою ХОДА Юлією Світличною.

«Жителів міста Балаклія та прилеглих сіл, які постраждали від вибухів на базі озброєння, тимчасово розселять в установах сфер освіти та соцзахисту на території району, - повідомила глава ХОДА. - На засіданні оперативного штабу мною було поставлено завдання щодо підготовки установ до прийому людей. Також зараз вирішується питання виділення матеріальної допомоги постраждалим. Про проведення відновлювальних робіт зможемо говорити після того, як пожежу буде локалізовано».

Усе, що відомо про пожежу на складах у Балаклії.

comments powered by HyperComments