У Балаклії перший етап відновлювальних робіт триватиме три-чотири дні – Світлична

Субота, 25 березня 2017, 18:01
Голова облдержадміністрації розповіла про три етапи відновлення будівель та об'єктів соціальної інфраструктури Балаклії, які зазнали руйнувань під час вибухів.
У Балаклії перший етап відновлювальних робіт триватиме три-чотири дні – Світлична

За словами губернаторки, пожежа вже була ліквідована, проте до сих пір можна спостерігати малопотужні детонації, які для місцевих мешканців не становлять загрози. Тривають роботи по розмінуванню міста та сусідніх сіл, спеціалісти приступили до відновлювальних робіт. До них приєдналися будівельники та працівники ремонтних бригад комунальних служб.

Юлія Світлична розповіла, що згідно з оцінками експертів, 40 будівель зазнали серйозних руйнувань і потребують капітального ремонту. Близько ста – руйнувань середнього ступеню. Все було організовано таким чином, щоб відновлювальні роботи почались в три етапи. Перший з них триватиме від трьох до чотирьох днів. Це будуть термінові роботи, оплачені коштом місцевого бюджету. Також буде задіяна надана гуманітарна допомога. Другий етап буде тривати близько одного тижня, проте третій потребує куди більше часу для того, щоб була можливість повноцінно відновити будинки та соціальну інфраструктуру.

Губернаторка також зазначила, що була досягнута домовленість з Кабміном щодо капітального ремонту та відновлення будівель за державний кошт. Вже було налагоджено координацію зі всіма відповідними службами. На даний момент проходить збір заявок щодо будівель, які потребують капітального ремонту, готується пакет документів для передачі Кабінету міністрів для надання фінансової допомоги.

За даними Світличної, близько 1000 людей на даний момент перебуває в евакуаційних пунктах. Після того, як найде інформація про розмінування територій, вони зможуть повернутися додому завдяки наданому транспорту. В разі необхідності їх нададуть тимчасове житло. Для цієї мети було підготовлено готель та гуртожиток.

Юлія Світлична також розповіла, що електропостачання в Балаклії буде повністю відновлене в неділю. Крім того, на даний момент тривають роботи з відновлення газопостачання. Заплановано, що воно буде відновлене до четверга.

В місті діє найбільший супермаркет, досить скоро запрацюють й інші магазини. Відновлено роботу аптек, де можна придбати всі необхідні лікарські засоби. І місто, і прилеглі села цілодобово патрулюють представники Збройних сил України. Задіяні додаткові патрулі поліції з Харкова.

Також Світлична написала на своїй сторінці в мережі «Фейсбук», що рух залізничного транспорту «Балаклія» був відновлений.

comments powered by HyperComments