3-я річниця Нацгвардії у Харкові/ Фоторепортаж

Сергій Козлов  |  Понеділок, 27 березня 2017, 09:03
Городяни змогли ознайомитися з бойовою технікою та озброєнням нацгвардійців
3-я річниця Нацгвардії у Харкові/ Фоторепортаж

Також святковий настрій їм піднімав військовий оркестр. А інструктори ознайомили всіх бажаючих з умовами служби в НГ.

Особливо задоволеними залишилися діти: їм надали право вільно "полазити" по військовим машинам та потримати справжню зброю.

За тим, що відбувалося на площі Свободи, спостерігав кореспондент "Cправжньої Варти".

Нацгвардія України, як самостійна силова структура існувала з 1991 по 2000, як військове формування з правоохоронними функціями на базі Внутрішніх військ Міністерства внутрішніх справ України та залученням нових військових кадрів на добровольчій основі з 13 березня 2014 року. Загальна чисельність — до 60 тисяч військовослужбовців.

Раніше "Cправжня Варта" писала, як курсанти Академії Нацгвардії продемонстрували свої вміння школярам. Зустріч пройшла у 61 школі на Нових Будинках. Майбутні офіцери зі взводу спеціального призначення командно-штабного факультету  показали старшокласникам багато з того, чому іх вже навчили у виші. Вправи зі зброєю, навички рукопашного бою, робота в команді - усе це, безумовно, дуже сподобалось школярам, деякі з яких  виберуть нелегке військове життя. 

Нагадаємо також, що курсанти розташованої у Харкові Національної академії Національної гвардії України здали кров для лікування побратимів із Збройних сил України, поранених під час бойових дій у зоні проведення антитерористичної операції на сході України.

"Для нас немає різниці, для кого ми здаємо кров – для бійців Нацгвардії, Збройних сил чи прикордонників, адже ми всі побратими, і стоїмо на захисті нашої держави. Це правильно допомагати один одному. Окрім благодійної, акція ще й виховна. Ми виховуємо у нашому навчальному закладі справжніх офіцерів, які з перших днів служби мають знати, що піклуватися про підлеглих і побратимів – це їх основний обов’язок. Усі курсанти здавали кров добровільно, тому я впевнений, що покоління, яке зростає, - на вірному шляху», - зазначив заступник начальника академії полковник Микола Товма.

comments powered by HyperComments