Нацгвардія вивозить покійних із небезпечних районів Балаклії / Фото

Понеділок, 27 березня 2017, 12:27
Силовики перебувають у найбільш постраждалих від вибухів районах
Нацгвардія вивозить покійних із небезпечних районів Балаклії / Фото

Військовослужбовці Східного оперативно-територіального об’єднання Національної гвардії України у цілодобовому режимі забезпечують правопорядок у постраждалій від вибухів Балаклії та надають всебічну допомогу місцевому населенню.

Кожна з трьох змін правоохоронців патрулює в середньому майже 20 маршрутів у найбільш пошкоджених районах міста, жителі яких евакуйовані.

У першу добу харківські гвардійці надали допомогу десяти родинам, які звернулися до них. Люди були вивезені з небезпечних районів міста.

Саме нацгвардійці на броньованій машині евакуювали з вибухонебезпечного житлового масиву тіло жінки, яка померла напередодні вибухів на арсеналі в Балаклії. І саме гвардійці перевіряли інформацію про ймовірну загибель ще однієї літньої жінки у тому ж районі. На жаль, інформація підтвердилась - тіло мешканки було виявлене у пошкодженій вибухами квартирі. Покійну відвезли до міського моргу.

Жителі постраждалих районів починають повертатися до своїх домівок, щоб намагатися привести їх до ладу, адже інтенсивність вибухів значно зменшилася.

Деякі з них звертаються до військовослужбовців за допомогою. Скажімо, не всі можуть самостійно потрапити додому через заблоковані вибуховою хвилею двері.

Нацгвардійці разом з Національною поліцією охороняють майно громадян від мародерів та працюють над недопущенням інших злочинів.

Раніше міністр регіонального розвитку України Геннадій Зубко повідомляв, що від вибухів на арсеналі в Балаклії пошкоджено 117 багатоквартирних будинків, 87 приватних будинків, 22 об'єкти інфраструктури і промисловості, 12 - соціальної сфери, ще п`ять приватних будинків зруйновані.

comments powered by HyperComments