В пунктах евакуації залишилося 270 балаклійців - Світлична

Понеділок, 27 березня 2017, 13:12
У районі активно ведуться відновлювальні роботи
В пунктах евакуації залишилося 270 балаклійців - Світлична

Для повернення додому людям надається владою транспорт.

За словами губернаторки, найбільш постраждав дитячий садок у селищі Нафтовиків. Він потребує капітального ремонта, і діти з нього будуть поки що знаходитися в іншому дитсадку.

Зараз будівельні компанії Харкова та Харківської області  займаються будинками Балаклії.

Вони повинні відновити "покрівлі, віконні і дверні прорізі. На даний момент складаються відповідні поадресні графіки робіт, йде розміщення будівельників, завезення інструментів, техніки і обладнання", - повідомила голова ХОДА Юлія Світлична.

Загалом, у місті Балаклія і селах, які постраждали від НС на території 65-го арсеналу, пошкоджені 265 будівель, у тому числі 231 житловий будинок (114 приватних і 117 багатоквартирних), 22 об'єкти інфраструктури та промисловості, 12 об'єктів соціальної сфери, у тому числі дві школи й два дитячі садки.

Раніше "Cправжня Варта" писала, що Юлія Світлична сказала: «Станом на ранок без газу залишалися місто Балаклія та село Борщівка, в інших населених пунктах у 10-кілометровій зоні газ вже є. Відновлювальні роботи тривають, і сьогодні до вечора, якщо не виникне ніяких ускладнень, газопостачання в Балаклії відновимо всюди, крім аварійних будівель. Слідом газ подамо і в Борщівку".

Після цього включать опалення.

Щодо електропостачання дані голови ХОДА не менше обнадійливі

Непідключеними залишаються 140 абонентів - це три вулиці в селі Яковенкове та кілька будівель у Балаклеї, де суттєво пошкоджено проводку. Лінія, яка постачає село, знаходиться в безпосередній близькості до технічної території 65-го арсеналу, відновлювальні роботи розпочнуться, як тільки буде отримано відповідний дозвіл від Міноборони і ДСНС.

comments powered by HyperComments