КП "Центр поводження з тваринами" зобов'язали звітувати перед зоозахисниками про свою діяльність

Понеділок, 3 квітня 2017, 12:07
Харків'ян будуть штрафувати за викид домашніх тварин на вулицю, а також за неприбрані екскременти при вигулі тварин
КП "Центр поводження з тваринами" зобов'язали звітувати перед зоозахисниками про свою діяльність

Такі обязанки містяться у відповіді Харківського міського голови Генадія Кернеса на запит-петицію, що зібрала більше 5000 підписів.

"Штрафовий" проект підготовлено. Також мер запропонував розробити програму надання пільгової ветеринарної допомоги для соціально незахищених власників домашніх тварин і забезпечити її фінансування, продовжувати роботу з облаштування майданчиків для дресирування і вигулу собак.

За даними міськради, в 2010 році від травм, завданих безпритульними собаками, в місті постраждало 1903 людини. У 2016 році це число зменшилось на 77% - було травмовано 436 осіб.

Повний текст відповіді.

Як раніше писала «Справжня Варта», на Зеленій знайдено тіло людини, яку, ймовірно, погризли собаки.

Правоохоронці встановили, що на тілі 36-річного чоловіка численні рвані рани, зовні схожі на укуси тварин, ймовірно, собак.Правоохоронці вживають необхідні заходи, направлені на встановлення обставин події. Призначено низку судово-медичних експертиз для встановлення характеру, кількості, локалізації та механізму утворення тілесних ушкоджень.

Нагадаємо, що вівчарка покусала чотирирічну дитину. Малюк загинув/ Доповнено 9 лютого.

Також прокуратура скерувала до суду справу власниці бультер'єра, що виклала у соцмережі відео, на якому її пес загриз кошеня/ ВІДЕО, Доповнено.

Як розповів керівник місцевої прокуратури Руслан Скуратович, досудовим розслідуванням встановлено, що наприкінці жовтня 2016 року неповнолітня дівчина виклала у вільний доступ в одній із соціальних мереж інтернету відеозапис, на якому її пса породи бультер'єр нацькували на кошеня.

Відеозапис викликав великий суспільний резонанс.

comments powered by HyperComments