«За чисте оточуюче середовище». Близько 480 тисяч харків'ян вийдуть на суботник

Юлія Гуш  |  Четвер, 6 квітня 2017, 17:25
8 квітня в Харкові та області стартує екологічна акція
«За чисте оточуюче середовище». Близько 480 тисяч харків'ян вийдуть на суботник

Про те, що заполонювало зробити в межах акції «За чисте оточуюче середовище» у 2017 році, розповів Андрій Тимчук, директор Департаменту екології та природних ресурсів ХОДА. За його словами, вже відбувся обласний селектор, під час якого 31 березня були обговорення ключові питання щодо запланованих заходів.

«Були поставлені завдання відвідати максимальну кількість територій, подивитися, як ця акція проходить на місцях, що зроблено, а що – не зроблено, – розповів Тимчук, – відповідно, все побачити власними очима та сфотографувати. Також привернути максимальну кількість департаментів, екологічну інспекцію, яка у цьому бере активну участь. Навіть якщо хтось буде якось неправильно діяти, то є механізми реагування, відповідні штрафи. Тому ми бачимо в цьому напрямку активну роботу протягом останніх двох місяців».

За його словами, а даній акції має взяти участь близько 480 тисяч людей. Заплановано очистити близько 23,6 мільйони м. кв. прибудинкових територій та 18, 6 м. кв. парків і скверів. Крім того, буде приведено до належного стану біль ніж 2 тисячі кладовищ, ліквідовано 1689 несанкціонованих звалищ та посаджено 61453 дерев.

Андрій Тимчук також нагадав, що на даний момент в області триває «сезон тиші». Що означає заборону всіх гамірних заходів на воді та в лісах. Це, наприклад, запуск феєрверків, катання на квадроциклах чи моторних човнах та промисловий вилов риби.

Як раніше писала «Справжня Варта», ХОДА і міськрада закликають харків'ян взяти участь у прибиранні територій поблизу своїх домівок.

Торішній суботник виявився досить результативним: по області було залучено 5806 підприємств, установ, організацій та понад 288 тисяч осіб, ліквідовано 775 несанкціонованих сміттєзвалищ, зібрано 6420 куб.м відходів, висаджено 24835 дерев та 7546 кущів.

comments powered by HyperComments