О 2:58. Буквально через пару хвилин з моменту початку вибухів я вже була в курсі подій - Світлична про події у Балаклії

Понеділок, 10 квітня 2017, 12:05
Голова ХОДА поділилася подробицями ліквідації НС на артскладах в Балаклії
О 2:58. Буквально через пару хвилин з моменту початку вибухів я вже була в курсі подій - Світлична про події у Балаклії

За словами Юлії Світличної, про пожежу на балаклійському арсеналі вона дізналася уночі.

"Стало очевидним, що необхідно терміново рятувати людей. І я прийняла рішення про початок термінової евакуації жителів району. В 3:03 повідомила про прийняте рішення Президента України. Я вдячна Президенту за повну підтримку мого рішення і допомогу в його реалізації", - повідомила губернаторка журналісту видання "Обозреватель".

Зараз ситуацію в районі стабілізовано.

Зараз на місці працює близько 500 будівельників. Ремонтуємо покрівлі та вікна, після буде виконаний більш складний капітальний ремонт будівель житлового фонду та соціально-гуманітарної сфери. Перший етап робіт уже забезпечений фінансуванням. На ці цілі з бюджетів різних рівнів уже направлено 112 мільйонів гривень. Потреба більша, і у нас є домовленість з КМУ про виділення додаткового фінансування. На сьогодні вже повністю відновлено газопостачання, електропостачання, водопостачання та водовідведення. У звичайному робочому графіку працюють магазини. Відновили навчальний процес школи. Балаклея повертається до нормального життя, - сказала Юлія Світлична.

На думку губернаторки, вибухи на артскладах не погіршили імідж регіону в світі.

Світлична: "Європа довіряє Харківщині. У нас в регіоні відкрито ряд представництв авторитетних європейських організацій: Консультативна Місія Європейського Союзу (Кмес), офіси ЄБРР і GIZ. 29 березня (вже після диверсії в Балаклії) Радою Європи на засіданні в Страсбурзі було прийнято рішення про проведення Моніторингового комітету Конгресу регіональних і місцевих властей саме в Харкові. Це чіткий сигнал довіри до нашого регіону з боку міжнародних партнерів. Це чіткий сигнал з нашого боку всім ворогам: ми нікому не дозволимо порушити мир на нашій рідній землі."

Як раніше писала «Справжня Варта», правоохоронні органи обов’язково доведуть, що трагедія в Балаклії, яка сталась 23 березня – це абсолютна диверсія. Такий розвиток подій, коли в 02:58 ночі в Балаклеї відбувся перший хлопок, а в 03:05 – почалися розриви снарядів, свідчить про сплановану акцію, направлену на знищення армійського складу.  Таку думку висловив під час брифінгу в ДСНС Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.

Нагадаємо, що під час надзвичайної ситуації в місті Балаклія було пошкоджено 117 багатоквартирних будинків та близько 10-ти об'єктів соціальної сфери. 

23 березня близько 3:00 на складі ракетно-артилерійського озброєння в Балаклії сталася пожежа, у результаті якої здетонували боєприпаси; остаточно пожежу загасили вранці 26 березня.

comments powered by HyperComments