На Харківщині зафіксовано масове харчове отруєння малих дітей

П'ятниця, 28 квітня 2017, 20:58
Шість дошкільнят госпіталізовано, з них на цей момент лише один залишається у лікарні
На Харківщині зафіксовано масове харчове отруєння малих дітей

З 26.04.2017 по 27.04.2017 серед дітей навчально-виховного комплексу (дошкільний підрозділ) с. Оскіл Ізюмського району Харківської області зареєстровано 6 випадків інфекційних захворювань. Попередній діагноз харчова токсикоінфекція середньої важкості перебігу у 5 осіб та гастроентероколіт середньої важкості у 1 особи, - повідомили у Харківському обласному лабораторному центрі.

З метою локалізації та ліквідації спалаху 27.04.2017 фахівцями Ізюмської міськміжрайонної філії Державної установи «Харківський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» проведено епідеміологічне розслідування та санітарно-епідеміологічне обстеження закладу.

Для встановлення факторів передачі інфекції та джерела можливого інфікування під час обстеження відібрані зразки харчових продуктів, води, змивів з об’єктів зовнішнього середовища для лабораторного дослідження.

Як раніше писала «Справжня Варта», начальника техвідділу звинуватили в отруєнні дітей в аквапарку "Джунглі".

Звинувачення - неналежне виконання службових обов'язків щодо охорони життя та здоров'я неповнолітніх, що спричинило істотну шкоду здоров'ю потерпілих (ч. 1 ст. 137 КК України), до 3 років.

comments powered by HyperComments