Держпром потрапив до попереднього списку пам’яток ЮНЕСКО

Юлія Гуш  |  Середа, 31 травня 2017, 14:02
Після року кропіткої роботи архітектурний комплекс Держпрому таки було внесено до попереднього списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО
Держпром потрапив до попереднього списку пам’яток ЮНЕСКО

Про це заявив Михайло Рабинович, директор Департаменту містобудування ХОДА.

«Ми завершили роботу, пов’язану з Держпромом, яку вели з жовтня 2016 року, – розповів Михайло Рабинович, – ми потрапили до попереднього списку ЮНЕСКО, який можна знайти у відритому доступі. Ми в цьому плані рухалися з нашими київськими колегами – вони зараз вносять до цього списку Софію Київську та Києво-Печерську Лавру. Але так вийшло, що ми стали першими».

Він підкреслив, що для цього було пророблено чимало роботи з підготовкою необхідних документів, укладенням відповідних протоколів, а також отриманням архітектурним комплексом статусу пам’ятки державного значення: «Ви знаєте про резонансні події на площі Свободи. Всі нам допомагали. Обласна адміністрація і департамент були першими ініціаторами процедури. Була велика робота, була маса документів, нам допомагали харківські архітектори»..

Михайло Рабинович зазначив, що це поки що попередній список Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, проте і він має відповідну статусність.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments