Поліція закликала мешканців області подбати про безпеку власних осель

Неділя, 4 червня 2017, 16:44
У зв’язку з початком сезону відпусток, питання захисту житла стає все більш актуальним.
Поліція закликала мешканців області подбати про безпеку власних осель

Як свідчить статистика, зловмисники зазвичай потрапляють до чужих квартир за допомогою злому дверей та замків, віджимання вікон та підбору ключів, передає Поліція Харківщини. Там радять мешканцям перших та останніх поверхів встановити решітки на вікнах і наголошують на тому, що вхідні двері мають бути міцними та містити декілька різних замків.

Правоохоронці зазначають, що грабіжники здатні встановлювати т.з. «контрольки». Наприклад, залишивши печиво під килимом чи наліпивши клейку стрічку на двері. Якщо подібні «пастки» залишаються недоторканими – зловмисники роблять висновок, що господарів вже тривалий час немає вдома.

Тому співробітники поліції радять власникам квартир у таких випадках попростити родичів або сусідів відвідувати помешкання та забирати кореспонденцію поки їх немає вдома.  

Нещодавно в Харкові сталася квартирна крадіжка – один молодик вліз до будинку у той час, коли господарів вже певний час не було вдома. Це помітили сусіди і викликали правоохоронців. Підозрюваний був затриманий. Крім того, вчора був затриманий крадій, на рахунку якого – вже сімнадцять пограбованих квартир. Він підбирав ключі до елітних помешкань, а вже потім – обкрадав їх.  

comments powered by HyperComments