Асоціація з ЄС – це остаточний вихід України з Радянсько-російської імперії – Порошенко

Юлія Гуш  |  П'ятниця, 9 червня 2017, 16:15
За словами президента, вже йдуть до свого завершення процедури щодо ратифікації угоди про асоціацію з ЄС
Асоціація з ЄС – це остаточний вихід України з Радянсько-російської імперії – Порошенко

Порошенко зазначив, що сьогодні Україні залишилось дочекатися формального рішення ради Європейського союзу, яке має завершити процес ратифікації угоди.

«Залишились лічені години до 11 червня, коли Україна отримає безвізовий режим і українські громадяни вільно, з біометричними паспортами, зможуть подорожувати до країн Європи, – наголосив він, – це велике свято. Свято не просто безвізових подорожей. Це остаточний вихід України з Радянсько-російської імперії. І остаточне повернення до європейської родини. Але це ще не все. Адже в ці години відбуваються завершувальні процедури по ратифікації доленосної угоди про асоціацію з Європейським союзом».

Порошенко розповів, що були очікування щодо того, що процес ратифікації займе трохи менше часу. Але на заваді стали дії країни-агресора, чиї представники намагалися скористатися антиєвропейськими настроями всередині самого ЄС та заблокувати угоду про асоціацію. Зокрема, президент наголосив на останніх успіхах України на міжнародній арені. За його словами, Україна зараз повною мірою використовує можливості, які надає вступ до Зони вільної торгівлі. Він зазначив, що більше 40% зовнішньої торгівлі перепадає на країни ЄС. Крім того, Порошенко згадав і виграний арбітраж в Стокгольмі, який має забезпечити енергетичну незалежність держави.

Зокрема, успіхи України відзначила і президент Литви Даля Грибаускайте, яка зараз знаходиться в Харкові з робочим візитом: «За останні роки ви зробили значно більше, ніж за двадцять, – розповіла вона, – саме ви відповідаєте за своє майбутнє. Саме ви зробили так, щоб це було можливим. Ми знаємо, що першим ваш літак приземлиться у нас і ми хочемо вас першими привітати... Найважливіше те, що сьогодні наші спільноти є відкритими одна до одної. І ми готові разом відстоювати нашу свободу та незалежність».

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments