Світлична обговорила гендерні питання з представниками ОБСЕ

П'ятниця, 16 червня 2017, 13:53
Зокрема - участі жінок в економічній, політичній та безпековій сферах, а також боротьбу з гендерно мотивованим насильством.
Світлична обговорила гендерні питання з представниками ОБСЕ

Юлія Світлична провела зустріч з представниками Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, - повідомляє «Справжня Варта».

Починаючи зустріч, Юлія Світлична відзначила, що 7 липня в Харківській області вперше буде проведено міжнародний гендерний форум, на який запрошено народних депутатів, державних службовців, представників бізнесу, успішних жінок та чоловіків. Ключовою темою для обговорення в рамках заходу стануть можливості реалізації для людей обох статей в Україні. Також гендерні питання планують розглянути під час виїзного засідання Моніторингового комітету Конгресу місцевих та регіональних влад Ради Європи, яке пройде в Харкові у 20-х числах червня.

Посол, Спеціальний представник діючого головуючого ОБСЄ з гендерних питань Мелан Вервір, яка вперше приїхала з візитом до Харкова, зазначила, що питання залучення жінок до діяльності в усіх сферах суспільного життя є надзвичайно важливим. Вона висловила зацікавленість стосовно стану справ у питанні протидії торгівлі людьми, а також реалізації Національного плану дій України щодо виконання Резолюції РБ ООН 1325 «Жінки, мир, безпека».

«У питанні протидії торгівлі людьми дуже важливою є взаємодія між поліцією та прокуратурою задля доведення справи до суду, - зазначила Мелан Вервір. – В ОБСЄ дуже активний офіс, який займається протидією торгівлі людьми, і я переконана, що його представники були б зацікавлені у співпраці, якщо виникне така необхідність».

Також у ході зустрічі було порушено питання боротьби з домашнім насильством. Юлія Світлична відзначила, що з травня 2017 року нашій області довірено реалізацію трирічного проекту «Попередження гендерно обумовленого насильства, торгівлі людьми та порушення прав дитини». На першому етапі у заходах буде задіяно 16 навчальних закладів інтернатного типу. Керівник області повідомила, що в регіоні працює реабілітаційний центр для жінок, які постраждали від насильства. Він тісно співпрацює з міжнародними організаціями та отримує фінансову підтримку з боку шведської компанії.

«Ми дивимося на те, щоб розширити можливості центру - для того, щоб там могли перебувати жінки, які повернулися з місць позбавлення волі. Їм потрібна підтримка, щоб повернутися до нормального життя», - сказала Юлія Світлична.

Вона зазначила, що кошти на фінансування центру цього року було виділено з обласного бюджету.

Окрім того, в ході зустрічі сторони обговорили питання інтеграції жінок – переселенок, реформу патрульної поліції та роботи жінок у цій структурі, реабілітації та права жінок, які служили в зоні АТО.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments