Харківщина - единий регіон в Україні, де розробляється комплексна програма забезпечення житлом пільговиків

Субота, 17 червня 2017, 09:28
З обласного бюджету буде спрямовано 20 - 30 млн грн
Харківщина - единий регіон в Україні, де розробляється комплексна програма забезпечення житлом пільговиків

Про це заявив 16 червня під час селекторної наради повідомив заступник голови ХОДА Євгеній Шахненко, - повідомляє «Справжня Варта»

«Сьогодні ми - єдині в Україні - розробляємо відповідну комплексну програму, - підкреслив Євгеній Шахненко. - Ми будемо звертатися до депутатського корпусу з тим, щоб не тільки родини учасників АТО, а також і ліквідатори аварії на ЧАЕС, ветерани війни в Афганістані, сільські жителі могли брати участь у програмі. У цьому році ми її розробимо і приймемо. Це буде великий крок уперед і для забезпечення житлом пільгового контингенту, і для завантаження будівельних компаній, створення робочих місць. З обласного бюджету буде спрямовано 20 - 30 млн грн».

За даними директора Департаменту містобудування та архітектури ХОДА Михайла Рабіновича, у 2017 році на території області планується ввести в експлуатацію 480 тис. кв. м житла.

«Станом на 1 червня введено в експлуатацію 115,3 тис. кв. м, що складає 24%. Слід зазначити, що на сьогодні прийнято житла на 19% більше, ніж у минулому році, - підкреслив Михайло Рабінович. – По багатоквартирному житловому будівництву ситуація повністю контрольована – введено в експлуатацію 20 будинків загальною площею 44,6 тис. кв. метрів, а це на 27% більше показника минулого року. До кінця року заплановано здати ще 59 будинків (загальна площа – 339,5 тис. кв. м). По індивідуальному житловому будівництву: було введено в експлуатацію 254 будинки загальною площею 46,1 тис. кв. м з 120 тис. кв. м, що становить 38,4% від запланованого».

Також під час селекторної наради обговорили вирішення проблем довгобудів – багатоповерхівок по пр-ту Перемоги, 61а, на вул. Родниковій, 11, та пр-ту Героїв Сталінграда, 163/167. Євгеній Шахненко зазначив, що ситуацію щодо вирішення цього питання контролює особисто голова ХОДА Юлія Світлична.

Як раніше писала «Справжня Варта», Приватбанку дозволили "тепло підкредитувати" харків'ян.

«Приватбанк» видаватиме «теплі» кредити ОСББ і ЖБК без застави під 18% річних.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments