Риба вбила вісім українців/ Офційно

Понеділок, 19 червня 2017, 16:04
Ботулізм вбиває всіх!
Риба вбила вісім українців/ Офційно

У зоні підвищеного ризику - ті, хто вживає в’ялену та копчену рибу та м’ясну тушонку власного виробництва. З початку року жертвами "ботулістичної" риби в Україні стало 8 людей, - повідомляє «Справжня Варта» з посиланням на дані Українського центру з контролю та моніторингу захворювань МОЗ в Україні.

Комісіями,  створеними  при  Управліннях Держпродспоживслужби в районах та містах Харківської області, з метою запобігання реалізації рибної продукції без супровідних документів, проведено 710 обстежень суб’єктів господарської діяльності, призупинено обіг 279,375 кг рибної продукції, реалізація якої здійснювалась без відповідних документів.

До адміністративної відповідальності притягнуто 6 приватних підприємців.

Як раніше писала «Справжня Варта», ботулізму у харківській рибі немає. До такого висновку прийшли спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області після обстеження на ринках.

Перевірки було проведено за наказом Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів після виявлення у Києві "рибячого" ботулізму, зокрема, у в’яленій рибі виробництва ФОП Меркулов А.В.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments