Риба вбила вісім українців/ Офційно
У зоні підвищеного ризику - ті, хто вживає в’ялену та копчену рибу та м’ясну тушонку власного виробництва. З початку року жертвами "ботулістичної" риби в Україні стало 8 людей, - повідомляє «Справжня Варта» з посиланням на дані Українського центру з контролю та моніторингу захворювань МОЗ в Україні.
Комісіями, створеними при Управліннях Держпродспоживслужби в районах та містах Харківської області, з метою запобігання реалізації рибної продукції без супровідних документів, проведено 710 обстежень суб’єктів господарської діяльності, призупинено обіг 279,375 кг рибної продукції, реалізація якої здійснювалась без відповідних документів.
До адміністративної відповідальності притягнуто 6 приватних підприємців.
Як раніше писала «Справжня Варта», ботулізму у харківській рибі немає. До такого висновку прийшли спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області після обстеження на ринках.
Перевірки було проведено за наказом Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів після виявлення у Києві "рибячого" ботулізму, зокрема, у в’яленій рибі виробництва ФОП Меркулов А.В.
Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».