Світлична обговорила з послом Польщі участь польської делегації в Міжнародному економічному форумі на Харківщині

Середа, 21 червня 2017, 11:39
Форум «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи!» пройде у вересні
Світлична обговорила з послом Польщі участь польської делегації в Міжнародному економічному форумі на Харківщині

«Мені приємно, що наші зустрічі закінчуються реальним результатом", - відзначила керівник області під час зустрічі із послом Польщі Яном Пєкло, - повідомляє «Справжня Варта».

"Одним із найнадійніших партнерів нашої країни є саме Польща», - сказала голова ХОДА.

Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Польща в Україні Ян Пєкло зазначив, що Харківська область - важливий регіон для Польщі. Сторони обговорили результати реалізації діючих спільних проектів і перспективні напрямки співпраці. Так, увагу приділили ходу реформи децентралізації та обміну досвідом у цій сфері з Польщею. Обговорили участь польської делегації в Міжнародному економічному форумі «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи!», який відбудеться у вересні. Юлія Світлична та Ян Пєкло також домовилися про організацію навчальних візитів представників наукової сфери та місцевого самоврядування Харківської області до Республіки Польща.

Обговорюючи напрямки подальшої співпраці, голова ХОДА та посол Республіки Польща дійшли згоди про реалізацію в найближчому майбутньому в регіоні проекту, що буде спрямований на реабілітацію українських військових.

«У Міністерстві закордонних справ Польщі обговорюється реалізація проекту для військовослужбовців, які служили в АТО й тепер потребують психологічної підтримки, щоб повернутися до нормального життя», - сказав Ян Пєкло.

Як раніше писала «Справжня Варта», під час відзначення Дня пам’яті жертв політичних репресій була проведена панахида за участі священників православної церкви та молебень за участь священників Римо-католицької церкви.

21 травня відбулося урочисте покладання квітів на Українсько-польському Меморіалі жертвам тоталітаризму. В заході взяли участь заступник голови ХОДА Михайло Черняк, Генеральний консул Республіки Польща в Харкові Януш Яблонський, представники керівництва облдержадміністрації, обласної та міської рад, православного і католицького духовенства, громадських організацій.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments