В Харківській обладміністрації назвали терміни здачі знакових об'єктів

Четвер, 22 червня 2017, 01:02
Терміни здачі головних будівельних об'єктів Харківської області озвучив заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Шахненко.
В Харківській обладміністрації назвали терміни здачі знакових об'єктів

Заступник керівника області зазначив, що доходи бюджету розвитку в області у зв'язку з децентралізацією істотно збільшуються з року в рік. Це дає все більше можливостей для проведення будівельних та ремонтних робіт у регіоні. Завдяки зусиллям голови області Юлії Світличної цього року на ці цілі з обласного бюджету вже було виділено понад 70 млн грн, повідомляє «Справжня Варта».

«Також цього року 177 млн грн для Харківської області виділяються з Державного фонду регіонального розвитку, ще 65 млн грн - субвенція на розвиток окремих територій», - навів дані Євген Шахненко.

У першу чергу фінансовий ресурс направляють на відновлення аварійних об'єктів і завершення розпочатих раніше робіт.

«Наприклад, у Шевченківському районі у важкому стані знаходяться каналізаційні мережі. Ми туди направили кошти. Багато є моментів по ремонтам покрівель, утепленню будинків, фасадів і так далі», - розповів заступник губернатора.

Тільки за рахунок коштів ДФРР цього року будуть вести роботи на 21 об'єкті. Це, в тому числі, школа в мікрорайоні «Мобіль» селища Пісочин, Харківська обласна філармонія та міська лікарня в місті Ізюм.

«Частину цих коштів - близько 20 млн грн - ми направляємо на розвиток спортивної інфраструктури. Ми вже почали роботи на фізкультурно-оздоровчому комплексі в Краснограді, ще один - у Пісочині, в мікрорайоні «Мобіль», на ФОК у Золочеві направимо перші 8 млн (закінчити його плануємо наступного року). Також буде остаточно реконструйований центральний стадіон «Авангард» у Змієві», - перерахував Євген Шахненко.

Серед важливих інфраструктурних об'єктів - ті, які забезпечать водопостачання в містах області.

«Цього року завершимо роботи й запустимо першу чергу Букинського водогону в місті Ізюм. Водогін забезпечить резервне живлення водою для міста та ще трьох населених пунктів - сіл Діброва, Капитолівка й Оскол. Це дуже важливий проект для Ізюмського району, - розповів Євген Шахненко. - Також ми фінансуємо будівництво двох свердловин і станції водоочистки в місті Барвінкове. Роботи завершимо цього року. Це повністю вирішить питання водопостачання міста».

Особливу увагу також приділять будівництву центрів надання адміністративних послуг - як у місті Харків, так і в районах області.

«Роботи в регіональному ЦНАП на пр. Тракторобудівників в Харкові вже на стадії завершення. Також за рахунок ДФРР (близько 16 млн) ми повинні ввести в експлуатацію ЦНАП у місті Вовчанську - для жителів міста, району та Старосалтівської громади», - уточнив заступник керівника області.

Він також нагадав, що зараз в області відновлюють кілька мостів і шляхопроводів.

«Повним ходом ідуть роботи на шляхопроводі біля села Губарівка - на дорозі Харків - Охтирка. Це міст, який не працював 10 років або більше, який створював і створює страшні незручності для руху в бік Охтирки та Сум. Завдяки зусиллям голови області Юлії Світличної, минулого року ми провели проектні роботи, а цього року знайшли кошти, й плануємо ввести цей важливий об'єкт у експлуатацію», - повідомив заступник голови обласної державної адміністрації.

Як повідомляла «Справжня Варта», близько 97% житлових будинків Балаклії повністю відновлено, підготовка до опалювального сезону в області має пройти без зривів.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments