Харківські гвардійці присягнули на вірність українському народові / ФОТО

Вівторок, 27 червня 2017, 00:43
У військових частинах Національної гвардії України Харкова і Сум відбувся ритуал складання Військової присяги.
Харківські гвардійці присягнули на вірність українському народові / ФОТО

Понад 160 новобранців, призваних навесні цього року, проголосили клятву на вірність Батьківщині, повідомляє «Справжня Варта».
 
Під час урочистої церемонії командири, представники православної і греко-католицької церкви привітали гвардійців з настільки знаменною в їх житті подією, а батьки дали новобранцям настанови бути вірним військовій присязі, сумлінно і відповідально виконувати свої обов'язки.


 
«Хочу звернутися до військовослужбовців та зазначити, що Батьківщина довіряє вам захист своєї свободи та своєї Незалежності! Ми не маємо жодного сумніву, що взявши на себе почесний обов’язок захищати Батьківщину, ви будете гідно продовжувати славні бойові традиції наших захисників з попередніх поколінь, підтримувати порядок в нашій державі, гарантувати мир і спокій на нашій землі», ‒ зазначив в своєму привітанні командир військової частини 3051 підполковник Сергій Козинець.


 
Юнаки, які провели в частинах трохи менше місяця з часу призову, зробили значний крок від свого цивільного життя до військового порядку. За цей, порівняно невеликий, час вони не лише опанували основи військових статутів, навчились стройовій виучці, але й відчули ритм життя такого потужного і складного військового організму, як військова частина Національної гвардії України.


 
«Відданість народу означає сумлінне виконання воїном своїх обов'язків щодо захисту свободи та національної незалежності держави. Вірність народу, державі означає чесне служіння інтересам цього народу, державі в цілому, а не інтересам окремих людей чи груп», ‒ зазначив у своєму виступі командир Слобожанської бригади полковник Сергій Уніятов.
 
По завершенню урочистого ритуалу щодо приведення новоприбулого поповнення до військової присяги, гостям свята було продемонстровано святкові виступи військових оркестрів, виставки зброї та техніки, роботу агітаційних наметів.


 
Крім того батьки новоспечених захисників України зустрілися з командуванням частини, де могли поставити всі запитання, які їх цікавлять щодо подальшого проходження служби своїми дітьми.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments