Харківщина - приклад дотримання європейських стандартів Президентом України - Світлична

П'ятниця, 7 липня 2017, 13:45
Єдина в Україні жінка - голова ОДА очолює область, яка має найбільше ризиків, але демонструє позитивні результати соціально-економічного розвитку
Харківщина - приклад дотримання європейських стандартів Президентом України - Світлична

Таке зауваження зробила губернаторка, коментуючи проведення Першого міжнародного гендерного форуму в Харкові, - повідомляє «Справжня Варта»

Тому проведення форума саме в Харкові - не випадковість.

Світлична: «Харківська область - приклад того, що Президент Петро Порошенко дотримується європейських стандартів, у тому числі в питаннях гендерної рівності. Керівником регіону призначено жінку. Єдина в Україні жінка - голова ОДА очолює область, яка має найбільше ризиків, але демонструє позитивні результати соціально-економічного розвитку».

За словами Юлії Світличної, "гендерна рівність - одна з найважливіших тем, які порушуються на найвищому рівні не лише в нашій державі, а й в усьому світі. Тому мені приємно, що ми втілили ідею проведення форуму, яка виникла в Ірини Луценко та була підтримана Мариною Порошенко». 

Як раніше писала «Справжня Варта», «для українського суспільства гендерна проблематика порівняно нова, але насправді вона є невіддільною частиною тих цінностей, заради яких мільйони людей вийшли на Майдан під час Революції Гідності, для втілення яких Україна стала на шлях докорінних та рішучих реформ у економіці, соціальній сфері та державному управлінні, - наголосила голова ХОДА. - Адже гендерна нерівність – це явище того ж порядку, що й корупція, непотизм, популізм та інші вороги відкритої, заможної та сучасної держави».

Нагадаємо, що ключовими темами для обговорення на форумі обрано сучасні тенденції гендерної проблематики в Україні та Європі, гендерне питання в період збройних конфліктів, участь жінок та чоловіків у прийнятті управлінських та громадських рішень.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments