Комунальники працюватимуть на нових "диво-монстрах"

П'ятниця, 28 липня 2017, 09:01
Нова техніка, яку винайшли десь у далекій-далекій Лапландії, вміє майже все
Комунальники працюватимуть на нових "диво-монстрах"

Нові машини за допомогою різних насадок коситимуть газони, бур'ян, будуть щось там собі вантажити, розрівнювати і копати землю, корчувати пні, а також прибирати сніг, - повідомляє «Справжня Варта»

Вкрасти їх буде складно, тому що на них встановлені GPS-датчики, і за допомогою спеціальної програми роботу техніки відстеживатимують через супутник.

Сім таких багатофункціональних міні-тракторів фінського виробництва «Avant» поступили до КП "Харківзеленбуд».

«Зараз практично всі працівники підприємства зайняті посадкою квітів, тому, щоб їх замінити, ми виводимо на ділянки, в парки і сквери цю техніку. За годину міні-навантажувач може покосити до півгектара трави. Одна машина заміняє чотири-п'ять працівників з ручними мотокосами», - зазначив головний механік підприємства Олександр Середа.

Як раніше писала «Справжня Варта», на Університетській гірці висадять красиву квіткову композицію з 20 тисяч квітів.

Рослини висаджують з вишок. Кожен день тут задіяні три-чотири одиниці техніки. Композицію складуть 20 тис. квітів - петуній, ахирантеса, тагетеса (чорнобривці) і катарантуса. Основні кольори - рожевий, білий, бордовий, жовтий і червоний. Стебла і листя квіткової гілки викладуть з рулонного газону. Фон для композиції зроблять з інертного матеріалу - дрібних і великих каменів білого кольору, - розповіла начальник ділянки «Центр» СКП «Харківзеленбуд» Алла Єрьоміна.

Також робочі СКП «Харківзеленбуд» зараз оновлюють клумбу біля пам'ятника Тарасові Шевченку.

Також центр міста цього року засаджують чудернацькими клумбами.

Серед нових чудасій міськради - клумба у вигляді мольберта і тюбика з фарбами на Полтавському Шляху, між Південним вокзалом і Холодною Горою. Плаваюча клумба у сквері «Стрілка» повинна привернути увагу городян

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments