Планове завдання по призову на строкову службу на Харківщині буде виконане - Калгушкін

Юлія Гуш  |  Середа, 2 серпня 2017, 15:20
З 16 по 31 серпня на Харківщині відбудеться призов на строкову військову службу для частин Національної гвардії України.
Планове завдання по призову на строкову службу на Харківщині буде виконане - Калгушкін

«Планове завдання для Харківського обласного військкомату невелике, – розповів Юрій Калгушкін, військовий комісар харківського військового комісаріату, – воно складає всього сто призовників. Вони повинні з 16 по 31 серпня відправитися до однієї з частин, що розміщені на території Харківської області. Тобто, ці сто призовників будуть проходити службу територіально».

Він зазначив, що до охочих пройти військову службу будуть висуватися доволі високі вимоги. Вони повинні підходити по стану здоров’я та морально-діловим якостям, а також мати повну середню освіту. Крім того, їх зріст не повинен бути нижчим за 165 сантиметрів. Також мають бути відсутні татуювання на відкритих частинах тіла. Калгушкін підкреслив, що завдання по призову на строкову службу буде виконано якісно. Кожному призовнику надаватиметься грошове утримання, за ним зберігатиметься середня заробітна платня та робоче місце.

«Хлопці будуть проходити службу в прекрасній бригаді з дуже серйозними традиціями та дуже добрими побутовими умовами, – розповів Олексій Максимов, директор Департаменту оборонної, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами ХОДА, – вони за жодних обставин не потраплять до зони проведення АТО. Десь місяць вони будуть проходити навчання з загальновійськових дисциплін. Далі піде спеціальна підготовка. Після чого вони будуть виконувати функції по забезпеченню громадського порядку на території Харківської області, а також спеціальні завдання Національної гвардії».

Що стосується призову на контрактну службу, то планове завдання для Харківської області розраховано на 550 осіб. Вони мають підписати контракт та приступити до проходження служби в учбових підрозділах ВСУ чи інших військових частин. За словами Калгушкіна, в серпні відбудеться відбір контрактників до частин високомобільних десантних військ. Вимоги до даної категорії будуть дуже високими. В першу чергу увага буде приділятися стану здоров’я та морально-діловим якостям. Він припускає, що план з призову на контракту службу також буде виконаний.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, на Харківщині планове завдання по весняному призову було виконано на 101%.

comments powered by HyperComments