На ремонт двох доріг в області з держбюджету додатково виділили 250 млн грн

П'ятниця, 4 серпня 2017, 17:50
Хід робіт на дорогах Харківщини обговорили 4 серпня під час селекторної наради під керівництвом заступника голови ХОДА Євгенія Шахненка.
На ремонт двох доріг в області з держбюджету додатково виділили 250 млн грн

Заступник голови ХОДА зазначив, що питання ремонту дорожнього комплексу знаходяться під контролем керівника області Юлії Світличної. Інформація про ремонтні роботи надходить до ХОДА щодня. Щотижня дорожники, за дорученням очільника області, звітують про проведені роботи перед ЗМІ.

«Сьогодні коштів на ремонт дорожнього комплексу надходить більше, ніж в попередні періоди. Завдяки активній позиції та наполегливості Юлії Світличної маємо додаткові кошти з держбюджету. Так, на останньому засіданні Верховної Ради прийняли зміни до бюджету і Харківській області додатково виділили близько 250 млн для ремонту доріг Київ-Харків-Довжанський та Чугуїв-Мілове. У цьому році близько 350 млн грн ми отримали від перевиконання індикативних показників митних платежів. Зараз ведуться роботи на об'єктах, які було визначено», - зазначив Євгеній Шахненко.

За словами начальника Служби автомобільних доріг у Харківській області Євгена Зражевця, дорожники працюють на низці напрямків.

«Так, у цьому році коштом з держбюджету і фінансами від перевиконання плану митних платежів виконуються роботи на Луганському, Сумському та Донецькому напрямках, окружній дорозі навколо Харкова, мосту через річку Сіверський Донець в Ізюмі. Також проводиться повний комплекс робіт з відновлення шляхопроводу через залізницю біля села Губарівка Богодухівського району. Проводяться ремонтні роботи в Зміївському, Первомайському, Золочівському та інших районах області», - повідомив Євген Зражевець.

Крім робіт з капітального будівництва та поточного ремонту, ліквідовують ямковість - з початку року усунули 280 тис. кв. метрів. Також роботи проводяться коштом місцевих бюджетів на умовах співфінансування.

«Керівництво ХОДА звертається до сільських, селищних і міських рад, щоб у цьому році також зосередилися на ремонтах місцевих доріг. Це питання безпеки наших дітей, адже цими дорогами курсують шкільні автобуси. Всього в цьому році райони області внесли близько 27 млн ​​грн на умовах співфінансування. Найбільш активними в цьому питанні є Харківський і Балаклійський райони - понад 5 млн, а також Первомайський, Коломацький, Печенізький», - повідомив Євгеній Шахненко.

Крім того, під час селекторної наради обговорили питання проведення габаритного контролю великовантажного транспорту на дорогах області.

comments powered by HyperComments