Спалах сказу в Харкові: оголошено карантин

Вівторок, 15 серпня 2017, 10:10
Хвору тварину виявили в Основ'янському районі.
Спалах сказу в Харкові: оголошено карантин

За інформацією прес-служби міськради, яка посилається на управління Держпродспоживслужби в місті Харкові, кілька днів тому господарі приватного житлового будинку по вул. Великій Жихорській виявили у свого 5-місячного кота сильну слинотечу і страх перед світлом, повідомляє Справжня Варта.

Донька господині намагалася надати допомогу тварині власними силами, в результаті чого кіт завдав їй травми. В ніч з 11 на 12 серпня тварина загинула. Лабораторне дослідження підтвердило захворювання кота на сказ.

На території Основ'янського району встановлені карантинні обмеження.

Нагадаємо, за 6 місяців 2017 року Харківській області зареєстровано 29 випадків сказу тварин. Діагноз підтверджений у 12 кішок, 8 собак, 5 лисиць, 2 єнотів, 1 корови і бобра. Випадки сказу продовжують реєструвати в великих населених пунктах (Харків, Дергачі, Зміїв, Валки)

До речі, безкоштовні планові щеплення проти вірусних хвороб тварин в господарствах приватного сектору України проводять від сказу тварин (вакцинують собак, котів), класичної чуми свиней (вакцинують свиней), хвороби Ньюкасла (вакцинують свійську птицю родини курячих).

Відповідно до наказу Міністерства аграрної політики та продовольства України від 26.01.2016 року № 18 «Про внесення змін до наказу Міністерства аграрної політики та продовольства України від 13.02.2013 року № 96 «Розміри плати за послуги, які надаються регіональними службами ветеринарно-санітарного контролю та нагляду на державному кордоні і транспорті та бюджетними установами центрального органу виконавчої влади, який реалізує державну політику у галузі ветеринарної медицини, сферах безпечності та окремих показників якості харчових продуктів», засоби захисту тварин, зокрема вакцини, закуплені за кошти державного бюджету, до розміру плати за надані ветеринарні послуги власникам тварин не включаються.

comments powered by HyperComments